Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 19:06 - Какво търсеше Лот на планината
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
2



 Какво търсеше Лот на планината

Когато Лот е изкаран от Содом, за да се изгорят телата на покойниците с огън от небето двата ангела му казват да бърза към планината още преди огъня да е започнал да пада от горе.

Gen 19:17 И като го изведоха вън, рече единият на Лота: Бягай за живота си; да не погледнеш назад, нито да се спреш някъде в цялата тая равнина; бягай на планината, за да не погинеш.

В този текст както е преведен няма много смисъл. Но в самото ходене на планината смисъл има. Тази "Планина" не е коя да е, а това e планината, на която след 400 години Моисей щеше да се качи, за да получи Закона, планината Синай. Именно там преди 500 години след Потопа на Ной се раждат тримата му сина; Сим, Хам и Яфет. Именно тях трябваше да намери Лот, за да ги изпрати в деня на петдесетницата месец 5-ми, ден 8-ми, за тяхното възнесение.  Тримата сина на Ной имаха много важен символизъм, техния баща умира, след като е видял Авраам и именно той предопределя, че родословието на Месията ще е от неговия чичо, а не от него 100 години преди това. Преди да дойдат тримата най-стари хора на планетата на планината са били свидетели на раждането на Исаак, а изгарянето на Содом, където са телата на покойниците е указание за правилния начин на процедиране с телата на умрелите. Падането на огъня е станало точно в деня на първите плодове, който е щял да се установи след 400 години от Моисей. Самия Христос е трябвало да бъде изгорен, ако е бил покойник, но той възкръсва сутринта точно преди идването на Мария Магдалена. Ето това е било показано на Лот на планината, той е бил пренебрегнат за родословието на Христос, но именно негови потомки бяха Мария майката на Христос и нейната сестра Мария Магдалена. Така именно Лот става първия християнин, даже преди тримата синове на Ной, двамата ангела изкарали го от Содом са били на гроба при възкресението описано в Йоан 19, Лот разбира за възкресението не просто 2021 години по рано, но и в по ранен час от идването на Мария. На планината Лот заедно с тримата сина на Ной наблюдава през дистанцията на времето и другото чудо на Иесус, неговото възнесение станало на същия ден, но след 2021 години.

genesis




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645899
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив