Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 20:53 - Простотии, лъжи и видео
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
1



 Простотии, лъжи и видео

Вчера гледах последователно две комедии, може би единствения съвременен сериал, който ми харесва и то само отчасти е "How I Met Your Mother". Не е нито християнски, нито е семеен, но има на повечето места интересно сцени и диалози с наистина комедийна стойност. Последната серия пусната по традиция във вторник сутринта на торентите ме шокира, това, което показаха бе пародия на детските и юношеските предавания, но една от репликите на Робин бе директно заявление, че продуцентите, снимачния екип и дори актьорите участващи детско - тийнейджърските предавания се снимат и в порно !?

След преживяния шок реших да пусна една друга "комедия" от друг тракер, която поне обещаваше да е ученическа. Филма с КАМ качество бе "Easy A" и веднага се вижда, че жените четирикраки, а мъжете са "меки китки" дори и тези дето претендираха да са "Джесус фреакс". Целия смисъл бе да се покаже, че всички без изключение са маниаци сексофили, освен тези, които открито обратни, но въпреки простотията на показаното едва сега видях нещо, което преди никога не съм забелязвал. Много младежи са вманиачени в това, което им е между краката, докато обратните и четирикраките жени го използват за имидж или кариера. Особено силна бе сцената, в която симпатичен и съвсем нормално изглеждащ младеж предложи пари или по-скоро беше талон за отстъпка в някакъв магазин, на главната героиня за правене на простотии и когато тя се разочарова и го отхвърли той я нападна грубо и просташки. Естествено тогава се появи някакъв явен обратен и се държа много мило приятно, което бе плоско. Все пак за първи път осъзнах, че въпреки, че прелюбодействието е грях и за двете страни, то в такава ситуация жената, която го прави за пари е всъщност не жертвата, а хищника. Жертвата е идиота, който търси такива услуги срещу заплащане.

Главния извод във филма все пак бе, че взаимоотношенията в семейството явно са много по-важни и имат духовна стойност за вярващия. Някои ги ползват за пари или имидж и кариера, други са вманиачени и обсебени от "правенето". Но все пак тези богохулни сцени ме наведоха на важния извод за връзката на втората част от декалога и вярата в Светия Дух. Първите 5 заповеди се изпълняват чрез вяра в Христос, докато при втората част явно само вярата в Светия Дух се изразява в спазването на заповедите; Не убивай, кради, прелюбодействай, лъжи и пожелавай вредата.

exodus




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645625
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив