Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2010 18:42 - Къде на земята е най-здравословното място за живеене
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1322 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 23.11.2010 18:42


 Къде на земята е най-здравословното място за живеене

 

Най-малко разболяващата се общност, група хора на планетата са ескимосите и то специално тези живеещи в традиционния им начин. Това означа, нощуване в дупки в леда, без отопление и осветление, хранене със сурова риба и тюлени и обличане само с кожи от тюлен, морж или бяла мечка. Как точно са успявали с кокален харпун да убият мечка ми е трудно да си представя, освен да са ползвали кучешките впрягове едва ли са имали шанс срещу 250/280 килограмовата стръвница и то върху леда. По-важното е какъв е бил основния фактор за здравето в тези условия. Отговора е само един, това е перфектната хигиена предлагана от арктическия регион. Придвижвайки се непрекъснато, тоест оставяйки след себе и всички нечистотии, по леда замръзнал върху океана отдолу те живеят сред перфектно чиста среда, като дори и въздуха е възможно най-сухия, тоест чист. Ето едно важно откритие, влагата във въздуха, дим, пепел и прах са условията за разболяване, а не както се измисля от журналистите и псевдоучените някакви си "вируси". Няма никакви вируси, така наречените заразни заболявания са резултат от сходните условия, сходната мръсотия, най-вече тази във влагата във въздуха, която причинява разболяването. Друг фактор е живота връзката само в семейството, изолираността от други хора е не предпазване от вируси, а избягване на чуждата мръсотия.

Може да се даде и друг пример срещу вирусите и в полза на хигиената, ако група от стотина души от Европа или Америка бъде заведена в източен Судан при местните хора и започнат да живеят както тях, да пият същата вода и ползват същите условия на хигиена, 50 от тях ще са мъртви още първата седмица. До края на месеца ще измрат още 20 30, останалите може да не са много здрави, но по-вероятно ще са живи поне до края на годината. Каква е причината местните да оцеляват или поне повечето от тях и защо не всички от пришълците умират не може да се прецени, някои хора са просто по-издръжливи от други и оцеляват. На много места в Африка хората пият от вода където са и ходили до тоалетна, защо не всички умират не може да се установи със сигурност.

Друг пример срещу вирусите, много хора постъпващи в болница оздравяват не толкова поради лечението, а поради новата и чиста среда, в която са поставени. В болницата има чиста вода, чисти санитарни възли и като им е спрян алкохола и цигарите здравето им се възстановява много бързо, а не поради някакво си "лечение".

Извода е много негативен за "модерната" медицина. Тя е много по-близо до шаманизма и окултизма, отколкото до реалността. Господ да пази вярващия от лекарите !

 

science



Тагове:   science,


Гласувай:
2



1. анонимен - Скептик
23.11.2010 19:28
Мога да си представя едно барче , мога да си представя една готина ескимоска с дълбоко деколте и супер мини , но не мога да си представя как ще изпикая на кьошето при -40 - -50 C !
цитирай
2. mehmedbulgaristan - Най- здравословно се живее там където няма цивилизация.....
11.12.2010 19:06
Ескимосите са здрави защото пият ледена вода и живеят в относително чисти райони на света.Ние така наречените цивилизовани хора не знаем какво дишаме ,какво ядем и какво пием,въреки че етикетите ни уверяват че това е месо,или минерална вода и т.н.Живеейки в изкуствена среда, където алчноста е водеща ние губим част от божествената си същност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650220
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив