Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2010 20:08 - Обяснение за светкавиците
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1441 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 26.11.2010 20:21


 Обяснение за светкавиците

Всички обяснения, които съм намирал за появата на светкавици са подобни на това;

http://www.youtube.com/watch?v=4niTlOYYRYI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7rpq7WNVlD0&feature=related

Светкавицата е електрически феномен и за това в обяснението се поставя теорията за положителен и отрицателен заряд на материята. Светкавици разбира се могат да се пресъздадат и в лаборатория с помощта на елементарни трансформатори. Никой обаче не дава обяснение как електричеството от мрежата може да се качи в облаците или какво точно го замества там горе. Ето и мое кратко обяснение.

В сегашното обяснение има много пропуски и липси на обяснения. Едното е, че светкавицата показва освобождаване на огромно количество енергия за много кратко време. Трябва да има преди това натрупване на енергия в нещо си, което да я освободи рязко и едва в следствие на този процес да се появи светкавицата. Наелектризирването на въздуха не начин да се натрупа енергия и за това ще се преразгледат по-екзотичните места на поява. Светкавици се появяват не само по време на дъжд, но и при вулкани, атомни бомби и на други планети, Венера, Юпитер и Сатурн и вероятно на Уран и Нептун. Вулканите и атомните бомби са отговора на енергийния баланс на светкавиците. Подобно на криминалист, който трябва да проследи движението на парите, за да намери виновниците за престъпленията, така и в случая трябва да се проследи движението на енергията, за да се намери причинителя на светкавица. При вулкана и бомбата имаме много високи температури, които рязко се отделят в студените по-горни слоеве на атмосферата и от там енергията на топлината се изхвърля в космоса. Точно този процес на "изплюване" на топлина в космоса има обратна реакция и от космоса микровълновото лъчение реагира на топлината, вероятно я трансформира в някак си или я "поглъща" и пуска светкавица. Ето защо светкавица се прави и с ЕДН от мрежата, тока генерира топлина, която "плюе" по микровълновото фоново лъчение и то отвръща със светкавица. Ето защо на другите планети светкавиците са многократно по-интензивни и мощни поради по-големите температури и поради липсата на вода, която да дави резките скокове в температурата.

science, space



Тагове:   space,   science,


Гласувай:
2



1. balgarski7vinarki - tova e posting-kartina
27.11.2010 17:43
Mnogo hubav posting-ozeniavam go mai po shamanski- ima rituali za tanzi pri silni stromove sas svetkavizi-chela sam za tova v edno spisanie za invokirane na prirodni pomoshtnizi.Taka che proizhoda na svetkavizite e svarzan s horata - a po povod na phisichnite zakoni- s tiah horata si objasnjavat neshtata.
цитирай
2. becksss - Богоизбрания,
08.04.2012 16:36
явно за теб нормалните физични закони са просто някакво... плюене. А какво ще стане ако същото това нещо реши да се изхрачи?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646699
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив