Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2010 22:57 - Особености на кратерите
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
1



Особености на кратерите

 На този линк

http://wn.com/South_Pole_%E2%80%93_Aitken_basin

е отбелязан най-големия кратер във вселената, оказва се, че е от обратната страна на луната и единственото обяснение е, че луната в миналото се е ударила в нещо голямо и за това имаме падина с диаметър 2500 км. Според мен удара се е омекотил от наличието на голямо количество сняг и лед по повърхността на луната. В миналото нашия спътник, както и обекта, в който се е ударила са били покрити с много сняг.

Други обяснения за

http://www.brighthub.com/science/space/articles/75409.aspx

 Тук са събрани най екстремните кратери на луната, ако се погледне най-големия Bailly, който е цели 303 км, диаметър се забелязва, че дупката не е вдлъбната или дори плоска, а следва извивката на повърхността. Това се обяснява със силното омекотяване на удара многото сняг. Астероида ударил тук се е пръснал по повърхността, без да има способност да издълбае по-голяма яма.

http://scienceray.com/astronomy/10-prominent-lunar-craters/

 Многото сняг и лед в пространството явно са изхвърлени не само от повъхността на Марс, но и от газовите гиганти, леда по пръстените на Сатурн, както и снега по спътниците явно е дошъл от самата планета. Тези обяснения са още едно доказателство за големите катаклизни както в движението, така и във вида на палнетите.

 science



Тагове:   space,   science,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649428
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив