Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2010 21:22 - Как Греъм Грийн разкри тайните на маите и за истинската история на завладяването на Мексико
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2074 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Как Греъм Грийн разкри тайните на маите и за истинската история на завладяването на Мексико

 Измислената история на маите, които в миналото ужким населявали джунглите на Юкатан и Гватемала, където са техните пирамиди е атеистическа пропаганда от времето на забраната на църквата през 20-те и 30-те години на миналия век. В трилъра The Power and the Glory (1940) Henry Graham Greene пътува из южните региони на Мексико и в драматично преразказва историята на забраната на църквата и на жестоките кланета на свещеници. Точно тези изроди решават да измислят някаква „древна” култура, дори писменост и книги, които ужким испанците унищожили. Пирамидите навсякъде в централна Америка нямат нищо общо с индианците от региона, връзката с това население е станало едва когато на власт дошли кръвожадните комуняги винаги ползващи лъжи за пропагандата си. Моето откритие е, че тези постройки са дошли заедно със сушата от друга планета, но без хората, които са ги строили, това е била Библейската планета.

 

Историята на "Истинското завладяване на Мексико" от Bernal Dнaz del Castillo (1492–1585) също е измислена. Смисъла на написването идва от явното желание на наследниците на Диас да получат държавни постове в колонията Гватемала през 17-ти век. Те ползват името на баща си, един от първите дошъл на континента с Кортес, за да митологизират завземането на земята, която в действителност е била много слабо населена.

Ето и няколко от ключовите моменти на измама;

1. Населението на целия регион е в разпръснати и мизерстващи селца, а не многолюдни градове с огромна войски както се описва в "истинската история". Останките на стара цивилизация създават погрешна представа.

2. Самия Кортес е свинар от Куба, който пръв стъпва на континента заедно с роднини и шепа младежи като Диас златотърсачи, след него на крайбрежието идва и експедиция от професионални военни от армията около 500 души тежковъоръжени включително и с оръдия. Няма начин този отряд да бъде превзет от фермерите и златотърсачи на Кортес.

3. В книгата се отдават прекалени суперлативи за "дон Карлос", който е Карл 5, в угоднически и патетичен тон. Местните несъществуващи племена с радост посрещат новината, че ще са поданици на този велик владетел :-)

4. В "град" Мексико Диас и компания намират "записи" направо документи за добив на злато от региона на Гватемала. Индианците имат златото като наследство и не могат да го добиват, също не са имали способност да водят каквито и да е записи и документи. Истината е, че за планинските региони Диас се досеща, че ще има злато в не претърсваните речни корита, в Европа реките се претърсват редовно, а златото се отлага бавно. Планините на централно Мексико до техния първоначален лагер се оказват без естествени наноси или поне не са успели да ги открият.

Могат да се намерят и други доводи, но тези са достатъчни за отхвърляне на всякаква известна част от доколумбовата история на Америка.

 history




Гласувай:
5



1. raders - Ми всичко е окей, само това за изм...
09.12.2010 21:52
Ми всичко е окей, само това за измислената история на маите, историята с пирамидите и библейските пришълци от друга планета ми звучи малко шантаво. Съвсем малко.
цитирай
2. gwendoline - Не съм попадала досега на такава теория,
09.12.2010 22:29
интересно е ... но не много убедително.
Поздрави,
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - Кортес не е свинар, но се държи като ...
09.12.2010 22:59
Кортес не е свинар, но се държи като свинар! Греъм Грийн е от друга планета. Велик, колкото отдавна претопените златни дървета на времена, които спокойно обитава.
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - Метафорично казано...
13.12.2010 13:50
Би могъл да бъде Бог. Той избира ролята на "регионален кавалер" на земен орден:)
Както вие подчертавате в т.2.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646499
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив