Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2011 21:44 - Редактиране на първите пет заповеди в декалога
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1055 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2013 23:43


 Редактиране на първите пет заповеди в декалога


https://docs.google.com/file/d/0B8DLMmdMtyutOWd1SWNTNUlCYkU/edit?usp=sharing

 

На този линк най-после дадох по добра яснота на заповеди с номера 2, 3, 4 и 5. Преди време бях променил 10-тата заповед, не е "Не пожелавай нещо си . . . ", а е правилно не пожелавай зло на ближния си. Така днес след един на пръв поглед безполезен спор в един НЛО — форум намерих, че и тези заповеди са погрешно записани. 

В втората заповед не e директно обръщение към хората, а само заявление за Божието върховенство, продължение на първата, в която се заявява кой е Бог, във втората се заявява, че той е първи и върховен, никой не е преди или над него. 

В третата заповед нямаме някаква жалка забрана да се правят някакви образи, а ново заявление за авторство и собственост на всичко сътворено и материално в нашия свят, не само в духовния както е в предната заповед. 

В четвъртата заповед нямаме забрана да се ползва името, което между другото е измислено. Бог има име само чрез името на Иесус или личното му име Емануил. Сит е заместник на Кайн само за известно време, но истинския спасител за греха на Кайн ще е от втория и четвърти синове на Ева, Възкресения Авел и Йесус.

В петата заповед се декларира освещаване на седмия ден чрез личното присъствие на Господ. Не е някаква забрана да не се правило нещо, седмия ден е почивен ден, забраната да се сее и работи във всяка седма година, както и 50, е да се укаже символизма на времето и даването на Закона. Така се прави връзката на понятието за време и материята и пространството, които трябва да бъдат осветени след оскверняването от убийството на Авел. Седмия ден символизира завършеността и съвършенството на творението и делото на освещаването на материята осквернена от греха.


old testament, exodus,



Тагове:   old testament,   Exodus,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649798
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив