Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 20:34 - Какво му специалното на Yap island
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
2



   Какво му специалното на Yap island

Този красив тропически остров има уникални каменни или мегалитни образувания. Каменни кръгове с дупка по средата са разнесени из целия остров, което е странно, защото не е ясно за какво случат. Но там има и други интересни каменни строежи, като пътища, които не свързват днешните села, те нямат нищо общо със сегашното население, както и някакво подобие на менхири, издялани камъни заострени нагоре отстрани на пътищата. Това е единствения остров не само с каменни пробити дискове, но и пътища, което явно го прави специален. Тези неща са правени от ситите и то заради самия остров, очевидно е, че всичкото това няма конкретно предназначение, особено каменните пътища, нито населението е било голямо, нито трафика е бил кой знае какъв за такива относително широки пътища, на такова незначително от стопанска и демографска гледна точка място.

Отговорът трябва да се търси в самия остров, пътищата са заради острова, мястото е специално не хората. Като се погледне на световната карта се вижда къде е специалната част на това място, Яп и съседния Палау са явно центъра на света за тогавашната раса на потомците на Сит. От днешна Канада до ЮАР средата е именно там, както от Япония до Австралия и от Ирландия до Перу пресечните точки са именно в този регион. Мястото е служело като "неутрална територия" за срещи на сити от различните континенти поради климатичните си предимства и географска центрираност островите са избрани за международни срещи.

Следващият въпрос е вече по-сложен, защо Яп е толкова по-различен от по-големия си съсед Палау, който в момента е и столица и най-населения остров в Микронезия? Отговорът може да изглежда твърде спекулативен и пресилен, но аз вярвам, че на Палау са се събирали мъжете, докато на Яп са се събирали жените и малките деца, и за да се покаже, че те не са пренебрегнати или по-долно положение са им направени пътищата, които липсват на Палау. И днес в региона във всяко село има мъжка къща къде се събират само мъже. Каменните кръгове може да са имали много предназначения явно символични, може да са били "часовници", за да се покаже временното разделяне ма мъже и жени или са били указание за центъра на света, който е бил Яп-женския остров. Докато мъжкия дори и да е бил по-настрани не е в центъра, просто проява на кавалерство.

Напълно е възможно и друго предназначение на Яп, да се е ползвал за място, където жените са се събирали за раждане и мъжете да са ги чакали на Палау, докато бебето проходи да не се мотат сред жените.


Бонус откритие


Едва сега успях да намеря отговор на една от най-големите загадки в моята космология. Въпросът е как Словото и събитията, които са се случили сред ситите са станали известни на потомците на Кайн, двете раси никога не са се срещали и ситите не са имали писменост. Едва днес разбрах, че ситите не могат да бъдат наши учители, потомците на Сит само заместват потомците на Кайн, докато изтече тяхното наказание, но те не трябва да са им ментори или учители по никакъв начин. Има само един начин да сме разбрали какви са събитията от преди 4900АМ и това е чрез видения и сънища. Както Йосиф видя в сън бъдещето, така и децата на двете жени на Ламех, които прескочиха от 2100АМ към 4900АМ видяха едновременно във видения и сънища всичките тези събития. Така явно в миналото е имало и патриарси и апостоли и пророци на кайновците, но те са били предци на всички нас, а не някакви хора със специални дарби.


history, time



Тагове:   Time,   history,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3647868
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив