Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2011 16:11 - O tempora! O mores!
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1737 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2011 22:58


O tempora! O mores!

 

Този постинг ще е продължение на предни два за измислените и вредни обичай, които се приписват на потомците на Сит от времето на Библията .

 http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/02/01/ubivaneto-s-kamyni.677860

 

Убиването с камъни не съществува в Истинската Библия, а само в калпавите преводи и тълкувания.

На няколко места в сегашните преводи може да се срещне екстремния екшън описващ човек, предполагаемо грешен да бъде убиван с камъни от праведните си съселяни. Апогеят на тази глупост е разбира се в Йоан 8, където прелюбодейка е заведена в самия Храм, за да бъде изкушен Христос. Днес никой не осмисля идиотщината на тази простотия, Грешници да се водят в Храма за трепане, но днешното поколение е способно и на още по-големи абсурди. Случаят в Йоан 8 се ползва като критика на лицемерието и жестокостта, но всъщност тази измислица само затвърждава идеята, че жестоката практика наистина е съществувала по времето, когато са живели потомците на Сит. В Библията са загинали насилствено само 121 човека, всичките мъже и от тях 103-ма са филистимци убити от Самсон. Реално екшъна "убиване с камъни" е, ставало в началото на нашата цивилизация, като нежеланите членове на общността са били замеряни с камъни, за да се сравнят с кучета или грабливи птици и да се прогонят като животни, но не и да се убият по такъв жесток начин. Идеята да се стигне по-далече от прогонване от общността всъщност идва от "Възраждането", когато се възражда тоталитарнатавласт и общността трябва да бъде лишена от правото сама да контролира проблемните си членове.

 

Господнята вечеря. Обредът с хляб и вино, за който се смята, че е правен от Христос и апостолите е също започнат като символизъм за Словото и Изкуплението, което хората трябва да приемат. На планетата на Сит над 80% от храната е била хляб и вино, обявяването на това естествено дело за обред губи смисъл. Единствената вярна част е, че са ядели безквасен хляб за 7 дена, седмицата на безквастниците.

 

Водното кръщение е символ за преминаването на потомците на Кайн от ледената повърхност на океана към живот на сушата, това е знак за свършване на времето на отделянето на Кайн от Божието лице. Идеята за духовно пречистване е наивна, а практиката това да започне по времето на живота на Христос е безсмислена.

 

Миене на краката, измислица, с която се впечатляват хората за лицемерно правене на кариера, на Христос и потомците на Сит такива глупости не са им необходими. Идеята за смирение в този лицемерен акт е жалка.

 

Втори постинг за практики

 

Обрязването

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/02/18/posledno-riazane-na-obriazvaneto.688785

Вчера четох една статия, в която за първи път разбрах за вече забравения навик на групата наричана "Тинчевисти", по името на легендарния си основател, да си бръснат главата и оставят мустаци. След това гледах филм на туристическа фирма за Тунис, където показаха плачещи деца на излизане от джамия, явно след обрязване. Веднага направих връзката в двата обичая, "тинчевисткия" и споменавания в Писанията "обрязване", са продукти за контрол на групата и нямат нищо общо с вярата и Библията. Точно както мустаците и бръсната глава указват на нещо или по-скоро на някого, който наистина е бил вяращ приживе. Така и обрязването явно идва от човек в миналото, някъде в Испания, но не и в Библията. Човека може и да се е казвал Авраам, по името на известния потомък на Сит, но това е само като свидетелство за собствено покаяние и така е показал променения си живот на себе си и съпругата си. Обрязването на деца днес е очевидно грешно и безсмислено и служи само за контролиране и манипулация.

Съвсем скоро открих, че със сигурност обрязването не е включвало отрязване на част от плътта и мислех, че е било само срез, но сега вече намирам, че и тази част е измислица и всъщност никакво обрязване не е имало и в НЗ. При фалшификацията се прави неуместна връзка с Ной и потопа, само че при него облаците и дъгата се появяват само след рязкото спадане на концентрацията на вода в атмосферата и заместването и с азот. Докато избора на Авраам и рязането на краекожието му нямат нищо общо. В НЗ за този "юдейски" обичай, явно фалшификаторите на НЗ текста също са били заблудени.

 

Допълнителни обяснения на споменавания в по-стари постинги.

 

Ритуални умивания и очиствания са само хигиенни норми, към които всеки вярващ трябва да се стреми, всички знаем, че перфектна хигиена е невъзможна, но в хигиената и очистването няма нищо свещено или духовно, те са дори доста плътски. Все пак те са от основно значение за здравето и не е пресилено да се приравнят като „религиозни” практики, просто не са духовни.

 

Чисти и нечисти животни, за тях имаше друг стар постинг, но да ги спомена и тук. Няма такива животни, има животни за очистване, каквито са козите и овцете, всички останали животни са обикновени, нямат сакралната символика за оправдание както агнето и за очистване както козела.

 

Жертви, дарения, все изгаряния, за това имаше отделен подробен постинг, всъщност има само три жертви на животни, Пасхата в третия месец и козлите на очистване и отделяне (опущение) в седмия месец, както и принос от първия сноп ечемик в деня на първите плодове и житен хляб с мая на петдесетница. Това са всички ритуални жертви, дарения и все изгаряния.

 

Събота, новолуние празници, те са показани на тези две таблици, В събота е била почивен ден от полска или строителна работа, Нищо друго специално не се е забранявало, като ограничение на пътуване или домакинство.

https://spreadsheets0.google.com/ccc?hl=en_GB&key=tBhNVo3j7uPxOlBKjc0CzCQ&hl=en_GB#gid=0

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdEpRcl9UeW9udlM0dnZRVERwcHNHSWc&hl=en_GB#gid=0

 

Пости, назорейство, помазания, единствения пост за потомците на Сит е седмицата на без квасниците, когато се яде безквасен хляб. Никакви други пости не са били измислени, но те така или иначе почти не са ядели месо, освен на Пасхата и на деня на Изкуплението. Назорейството е измислено в нашия свят, няма как Мойсей да е получил разпоредби за неща, които не касаят Закона и служението. Помазанието е също измишльотина, левитите са служители на Завета, не се нуждаят от допълнителни символи на службата си, мазането с масло е измислица.

 

Ядене на кръв и удавено, забраната е изцяло от хигиени и здравословни изисквания, не от духовни. Кръвта и мършата по полето са много опасни за ядене от човек, много бързо се развалят и пълнят с отрови и опасни бактерии. За това заколваните животни се разпъват на кръст, за да се отдели всичката кръв по възможно най-бързия начин.

 

Дарение десятък, десятъка е бил дял за съсобственост, който се е отделял за левитите, които са имали 10% идеална част собственост от нивите и стадата на народа. Дарението е измислица от нашия свят, древните не са поддържали организации, за да имат нуждата от издръжка от средства.

 

Икони, строежи, олтари, тамян, свещи и други предмети на култа. Всички те са продукт на нашия свят, не на Библейските разбирания за вярата. Все пак иконите в зората на нашия свят са били изображения показващи как е дошло знанието за Словото и Писанията, чрез видения и сънища на нашите предци, не ни е оставен никакъв текст или поучение от потомците на Сит.

 

Погребения и сатби. Погребването се е извърщвало в земята врменно за 8 дена. Мъртвото тяло е стояло в пясък затиснато с камъни за да се дехидратира, на 8-мия ден, което спорд нашето време е 12-ти вече слегналото тяло е откривано в гроба и запалвано за да изгори напълно. След време мястото се е ползвало за следващо погренбение. Ето защо Христос възкръсна на 8-мия ден и Содом бе изгорен с огън там бяха погребани всички хора живяли до тогава.

 

Начин на хранене, хранта на ситите никга не е стояла на земята или на рафтове или маси, а се е слагала в кошници висящи от клони на дървета или на куки от тавана, това е била норма при очистването. Децата чак на 11, 12 години са получавали собственна дажба, до тогава на родителя се е давала по голяма порция от която детето се е хранело, това правило днес се спазва хотелите.

 

Проповядване, молитва, говорене на езици и други наистина духовни практики ще се разгледат другаде.

 

old testament, new testament



Тагове:   old testament,   new testament,


Гласувай:
1



1. анонимен - Zwezdelin
04.03.2011 11:21
Звездите ти го говорят.

Момче отиди на лекар, психиатър, СЕРИОЗНО говоря.

Ситите са ти изпили мозъка, като малък докато си слушал Найтуиш и си гледал фантастика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648935
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив