Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2011 17:33 - За кого е писано 1Коринтяни 13 и допълнение в символизма на седмия ден
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
1



 За кого е писано 1Коринтяни 13 и допълнение в символизма на седмия ден

 

Фаталното число на тази глава не е случайно, така се вижда трагичното интерпретиране на този текст, поради игнориране на конкретния получател на това писание. Почти всички коментари и тълкувания погрешно смятат, че тази част е за взаимоотношенията в църквата, като може да се отнесе и за семейството и лични взаимоотношения между мъж и жена. В цялото послание става на въпрос за взаимоотношения в група и то даже не в нормална църква, а в обществата на монаси и монашеските ордени. Тези групи са били по-различни от нормалните църковни общности, изпълнявали са социална функция, както и места за наказание на хора изгонени от общността поради една или друга причина. Монасите не са имали притежания и не са имали право да участват в управлението на страната. В днешно време почти всички обикновени хора са в тази позиция, защото в миналото общностите наистина са управлявали съдбата си, не е имало някаква малка група олигарси притежаващи и контролираща всички останали. Монасите са се отделяли от семейните общества, в повечето случаи принудително, това са били предимно измамници, прелюбодейци или крадци, извън контактите в групата са били обречени на гладна смърт, за тях манастира е бил единствения изход. Друга част, като Лутър например са постъпвали в манастир поради религиозни причини доброволно, но това пак е означавало отделяне от общността и отказ от семейство. Някои от монасите са били и инвалиди или хора разорили се, или все някакви случаи на отделяне от църквите и общностите по една или друга причина, но приемащи дали доброволно, дали поради липса на избор, религиозен и "нематериален" живот.

Ето за такива хора и такава група е написано цялото послание, както и фаталната глава 13. Тези напътствия са за сплотяване на общността, за да може да съществува като заместител на семейството, каквото тези хора са загубили или не биха имали. Прилагането на такива контролиращи и манипулиращи методи и отношение директно върху човек нямат нищо общо с християнското семейство и личните взаимоотношения между хора, които наистина се обичат. Фактически всеки, който обича да демонстрира "любов" или да поучава другите натрапвайки такива понятия от 1Кор.13 е лицемер и измамник и е добре да се пази човек от него и заблудата му.

От това откритие намерих и една неизвестна част от символизма на седмия ден, неговото отражение в нашия свят и връзката на дните от сътворението с периодите във времето. Седмия ден, освен в неработен ден е и ден на жената и семейството. Изрично се казва, че човекът е създаден на шестия ден, което означава и жената, но отделянето на жената от "реброто" на човека е станало на седмия ден. Това не означава, че жената е сътворена на този ден, а е само отделена тогава. Предполагам, че подобно на Сара, за която се казва в текста, че се е появила 10 години след Авраам, така и Ева се е появила 10 години след сътворението на Адам. Така Кайн се ражда, когато Ева е на 70 години, а Авел на 90 и смъртта му на нейни 111 години. Поради това седмия ден е деня на семейството, не само на почивка. В този ден мъжът и жената при ситите са прекарвали заедно, без да се занимават с работа. Отражението в бъдещия свят на всеки ден от сътворението е следното ;

 

Първите три дена отговарят на периода от 0АМ до 2100АМ, след което времето се завърта обратно по тази линия, за да достигне до 4200АМ, когато свършва шестия символичен ден във времето. Следва ново завъртане като периода 4200АМ-4900АМ е равен на предни три епохи поради разтягане на дните, респективно годините, това е седмата епоха. Последната нова епоха е нашето време, което е свито в същия период до 4800АМ.

Ето и символичните събития на годишнините на епохите;

000АМ – Сътворение на света. Ражда се Адам.

700АМ - Появява се съпругата на Метусаил.

1400АМ Умира дядото и Яред номер 6, Ной е на 600 години.

2100АМ Ражда и Исаак образ на Христос като знак за създаването на живота. 12-те следпотопни патриарси се възкачват на Синай.

2800АМ Умира Овид, номер 11. Ражда се внукът му номер 13 в родословието на Христос Амнон.

3500АМ Ражда се Самсон.

4200АМ Край на живота на планетата на ситите, преместване на нашия свят.

4900АМ Окончателен край на заместническата раса на ситите, започва новата ера с потомците на Кайн.

5600АМ Освен да го свържа с Лутър, защото годината е настъпила по негово време друго не мога да се сетя, 6300АМ Вероятно в това бъдеще време ще има хора, които ще достигнат и до моите открития., 7000АМ някакъв край на страданията друго не се сещам.

 

time, new testament, 



Тагове:   Time,   new testament,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646320
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив