Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2011 21:58 - За вулканите земетресенията и петрола
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
1



 За вулканите земетресенията и петрола

 

Преди време бях постнал обяснение за наличието на нефтените и газови находища, като остатък от допотопната система за водобръщение. Преди потопа планините са били със сакрален характер и не е валял дъжд. Сега осъзнавам, че светското обяснение за животинско растителен произход на нефта и газта дълбоко под земята, не е чак толкова измислена, но не е изцяло коректна. Кръговратът на водата преди потопа е ставал чрез лавата в по-долните слоеве на планетите, било е нещо като бойлер, като се нагреят по-долните слоеве водата бързо започва да се качва нагоре.

Най-великото откритие бе направено преди малко, когато едвам не се изгорих на някакъв измислен бойлер в едно заведение. Едва днес се натъкнах на основната улика в намиране на произхода на нефта и газта. В находищата се среща вода, хелий, органична каша и дори водород, но липсва какъвто и да е въглероден двуокис, а СО2 — е белег за живи организми, както животни, така и растения. СО2 се получава дори и при осветяване на органична маса. Явно е имало нещо, което буквално е изяло СО2, явно това са анаеробни бактерии, които и днес могат да се видят в някои затворени водоеми или дори на определени места в океана, където има повечко СО2.

 

Ето и някои отговори на загадки свързани с последните ми открития

 

Наличието на газ на големи дълбочини и то под морското равнище се обяснява с преместването на цялата повърхност от друга планета.

В древната атмосфера освен по-голямо количество водна пара и кислород е имало и въглероден двуокис за сметка на азота, така са били потискани пожарите, имало е многообразие от птици, повишеното налягане е улеснявало летенето. Развитието на растенията и дори на рибите се е ускорявало от СО2-то, рибите не са се ядели една друга, а са се хранели буквално със СО2, който са абсорбирали от водата.

Газта и нефта са се натрупвали от анаеробни бактерии и дори риби ядящи въглероден двуокис, сега изчезнали.

Слънчевата светлина е била доста по-слаба и отразена, това способствало натрупването на органична маса, която би се разградила от светлината.

Вулканите са били и основния източник на загряване по цялата планета.

 

science, 



Тагове:   science,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633618
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив