Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2011 19:18 - Как философския камък създаде златото, фармацевтиката, философията и апостолството
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1185 Коментари: 1 Гласове:
2



 Как философския камък създаде златото, фармацевтиката, философията и апостолството

Дълго време мислех, че заниманията с алхимия са някакво второстепенно занимание и приложение на някаква смахната средновековна философия за обясняване на света. Сега забелязах от един филм на хистори чанел за "философския камък", че теоретичната част е доста повърхностна, а се набляга на сигурността чрез кодирани и рисувани символи и образи и на връзките с богатите и силните на деня. Тази особеност разкрива истинския смисъл на "философския камък", явно така са наричали древния начин на приготвяне на амфетамини, а шифрованите рисунки са начин да се покажат "виденията" след надрусването. Неслучайно английския израз "to be stoned" съвпада с древното име на амфетамините, а дори и думата philosophy значи не толкова любов към мъдростта, а по-скоро пристрастяване към "виденията". Днес мнозина се удивляват, как тези древни алхимици са ползвали такива опасни вещества като живак, олово и дори арсеник, но те активно се ползват и в днешната фармацевтика. И в миналото и днес е ясно, че човек започне ли с хаповете или "философските камъчета" парите му бързо ще свършат и тогава, за да спре да се мъчи и най-вече да не досажда на фармацевта — алхимик, трябва да му се даде по-силна доза. Ето и как се е получавало злато, чрез пристрастяването на по-богато клиенти. Явно в миналото тази практика е имала социален ефект, за очистване на ненужните в обществото, днес пристрастените са предимно по-бедните, явно за ползу роду !

Ето защо дори и днес някои смат златото за „благороден метал”, даже и в Библията златото се тълкува като символ на царственост.

Не по-малко интересно е и каменното символизиране в НЗ, в СЗ той не се намира, освен в Данаил или в такива практични места като камъни на кладенци или хвърляне от небето. Истинското интересно символизиране е в апостол Петър, който се е казвал другояче, но самия Христос му променя името на "Петрос", което значело камъче. Такава дума наистина се среща на някои места с природни описания. Но избора на думата за камъче не е от строително архитектурни причини, а от други. Явно фалшификаторите са искали да свържат манипулиращата сила на "небесни видения" с хаповете. Апостолските църкви са основани не на Христово видение за свръхестествена вяра, а на видението породено от Амфетамини и метамфетамини. Сега разбирам, защо само малцина вярващи се обявяват срещу лекарствата, явно има причина много вярващи да подминават темата като миризлива курешка. Други места, където се споменава за камък ще се разгледа допълнително.

chemistry, history, science, 



Тагове:   science,   history,   chemistry,


Гласувай:
2



1. zaw12929 - Златото в древността е считано още и ...
05.04.2011 21:07
Златото в древността е считано още и за даващо вечен живот за притежателя
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634210
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив