Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2011 14:18 - Конспирацията Иран – контри, подвиг на спасение и саможертва
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.04.2011 16:35


 Конспирацията Иран – контри, подвиг на спасение и саможертва

 

Зад събитията, които червените медии експлоатираха толкова успешно има няколко въпросителни, на които отговор намерих едва сега, когато гледах филм посветен на смъртта на Роналд Рейгън. Първият въпрос, на който никой не дава отговор е, защо е трябвало да се стига до такива опасни и скандални постъпки. Първо, продава се оръжие, на страна, която взима за заложници американски дипломати и лидерите и публично призовават за унищожаването на САЩ. И второ защо се финансират бандитски групировки от убийци, за които е ясно, че не могат да доведат до нищо хубаво, освен до убийства. Отговорът е, че медиите не дават пълната картина на цялата игра, която всъщност е била много по-сложна от колкото изглежда. Журналистите се интересуват от кариерата и хонорарите си, не от предоставянето на цялата информация, камо ли информиране на публиката. Журналистът е нечестивия от Йоан 10 глава, които идва да открадне, да заколи и да погуби !

Ситуацията е следната, след завземането на американското посолство след Иранската революция, всички дипломати по целия свят, дори и от СССР и Китай веднага се свързват с Вашингтон, за да помогнат да се освободят заложниците. Този ирански инцидент не е само шамар в лицето на САЩ, както изглежда на обикновения наблюдател, самата дипломация е поставена на колене пред капризите на бесни престъпници, каквито са иранските "революционери". Дипломати от цял свят, които поддържат връзки като религиозна секта и имат връзки с привилегированите касти на всяка страна, изведнъж предоставят на Белия Дом услуги, каквито не биха имали никога преди, още по-малко след това. Както Рейгън така и Буш виждат шанса, които се открива директно от небето. Чрез отворените възможности дипломати от "втория свят" биват подкупвани и вербувани, за да съборят берлинската стена, случаите за достигане на оръжие до Иран и снабдяване на бандитски групировки със средства на САЩ са наистина инциденти, за който не би трябвало да виним Рейгън и Буш. Например оръжията продадени на Иран са стигнали до там от Израел, парите от печалбата са били завъртени от международния канал съществуващ за угояване на продажни дипломати и част от тях някой кретен в латинска Америка е прехвърлил към контрите. В цялата тази мрежа е имало и много частни лица и бивши служители на ЦРУ, дори и настоящи, като и тогавашния шеф на ЦРУ Кели. Съвсем логично е, че след като имаме толкова децентрализирана мрежа и такива неясни пътища на движение на парите все някоя част от тях ще попадне нежелани ръце или може да се получи такъв гаф като освобождаване на заложници срещу представяне на оръжие. Белия Дом не може да контролира всяка стъпка на хора извън САЩ, а именно така е станало освобождаването на американски заложници.

Ето тук идва саможертвата на Рейгън, той първо отрича и след това признава, че са продавали оръжие на Иран и след това са финансирали конрите. По-късни изследвания показват, че тези "контри" всъщност са били на страната на съюзници на правителството на Никарагуа, но това между другото. Така Президентът само отклонява нежеланото внимание от тази мрежа, създадена, за да събори СССР и берлинската стена и разни техни диктаторчета по света. Подобно на месия, Рейгън жертва политическия си имидж срещу благородната цел да създаде и прикрие международна мрежа за освобождаване от комунизма, която по ирония бе създаденя именно от червените. И тази мрежа заработи не само в съветския блок, но чрез дипломатически и бизнес канали той достигна до ограничаване на съветското влияние навсякъде по света, особено в Латинска Америка. Дори именно чрез тази мрежа Китай се отвори за навлизане на големия американски бизнес в Китай.

Може и да не разполагам с подробности и конкретни факти, но истината за инцидента Иран – конти не е по вина на Рейгън или дори на ЦРУ и американски бизнесмени, нито една система от много хора навсякъде по света не може да работи перфектно, дори и да е създадена от велики хора като Буш и Рейгън.

Най-голямата загадка около този велик човек все пак остава неразкрита, Рейгън никога не е говорил публично за вярата си, макар и да е поддържал близки връзки с хора като Били Греъм и консервативни проповедници, явно не всички загадки могат да се разрешат толкова лесно.

gospel, 



Тагове:   gospel,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649191
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив