Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 13:12 - Роден български Ню Ейдж
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1274 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.05.2011 13:45


   Роден български Ню Ейдж

Тук ще дам определение и разглеждане на феномена наричан Ню — ейдж(new age). Накратко това са учения и еретични възгледи за Христос и Вярата, това са новите ереси от новото време след френската революция. Разликата със старите ереси е, че в миналото както християнството, така и езичеството са били социални учения, цялата догматика и реторика независимо дали е била от Христос или сатана са били в служба на общността и групата. След началото на 19-ти век вече учения, догми и въобще устройство на обществото се демонизират и персонализират. Вече общността съществува само около авторитарна власт, а не като средство на взаимно съществуване на хора обединени както социално, така и религиозно. Така Ню-ейдж, са новите ереси, които нямат за цел да създадат общност, но да манипулират и контролират плебса основани на някакъв авторитет.

Ето и за сега трима родни източника на Ню — ейдж, почти всики останали са изцало имитатори или са вносители на чужди глупости

 

Вангя

 

Ще се опитам да изясня защо вярващи не трябва да се занимават с тази жена.

Аз не вярвам на врачки и гадателки, вярващи и почтени хора не трябва да се заяждат с леля Вангя, както трябва да се произнася името и на македонски. Причините са, че с тази жена се злоупотребява много повече от колкото е необходимо, като дори се е превърнала в "езотеричен експорт" за Русия. Очевидно е, че на нея подобно на Нострадамус и се приписват неща, които явно не ни казва. Но да започнем от началото на нейните "дарби", слепотата и я е споходила след някаква тежка травма или злополука. Някои казват, че е завлечена и хвърлена от някаква мощна буря, която се интерпретира като свръхестествена. Едва ли е точно така, но тогава явно получава тежки наранявания, загуба на зрение и дори като я слушам и говорни нарушения, които са 100%-во указание за удар по главата. Чувал съм, че често е изпадала в безсъзнание, вътрешни болки от увреждания в органите, смущения в движенията, дишането, съня и прочие последствия на тежка травма. Явно е в тежко състояние, въпреки доживените старини. С две думи това е медицински случай, с които нечистоплътни политици и журналисти злоупотребяват, а не резултат на нечисти духове. Ако има някъде дявол в тая работа, то той е в медиите и "интелектуалците" с партиен билет, като червената бабичка Свилен Русев, няма проблем с болната жена поне за вярата.

Ето защо случая Вангя трябва да се игнорира, това е медиен балон, а не свръхестествен феномен. Медийните балони не са като другите балони, не можеш да ги спукаш с приказки, но можеш да ги пуснем и да изпуснат въздух.

 

Беинса Дуно

 

Голяма част от книгите на Дънов са писани от Николай Райнов и обкръжение. А Райнов е отявлен поддръжник на интелектуалния и "християнски" окултизъм и стои в дъното на множество исторически конспирации или по-правилно фалшификации. Той дори прави един от първите български преводи на "Възхвала на глупостта" на Еразъм, с драстични измами в превода.

Но нека да дам накратко биографията на Дънов. Дънов още като младеж е изпратен от сестра си съпруга на някакъв методистки мисионер от Варна в Бостън, там, освен богословие и то от най-лошата му форма на поклонници на Сведенборг, се занимава и с медицина, а едва ли трябва да обяснявам, че медицината е 90% шарлатанство и 10% държавна пропаганда. Интересното е, че не се знае къде и какво точно е правил доста години в САЩ след завършването си. Предполага се да е проповядвал в църкви, но когато идва тук вече е позабравил български и изведнъж се оказва с доста добри връзки в интелектуални, политически и дори дипломатически среди. Всяко лято е висял по Чамкория, където са вилите на правителството, банкерите и дипломатите и дори за това е обявил планината за "свещена", какъв по-голям окултизъм от това? Преди 9-ти септември лично е криел Герои Димитров на Опълченска, а именно Димитров има връзки с тайни организации в Германия и СССР, а след 9-ти едва след смъртта му и поради заповед директно от Москва дъновистите са били изселени от София.

Може да звучи злобно и жестоко, но по време на една от бомбардировките през войната, квартал Изгрев на дъновистите е бил напълно унищожен, защото пилотите са помислили мястото за предградие на висшата класа, и да ви кажа не са били далече от истината.

Ако се зачетем в книгите с автор Беинса Дуно, ще забележим добре прикрита имитация на разни философски и окултни учения от миналото, но с нов аранжимент и реторика. Съзнателно са отбягнати всички идентификации с велики или поне известни умове на миналото, както и всякакъв вид културна и религиозна среда от чужбина. Това трябва да ни насочи към смисъла на прякора Беинса Дуно, той не идва от гръцки, латински или някакъв азиатски окултен източник, името е със смисъл на чист нов български език, то е част от учението на бялото братство за нещо ново и мистично, но наше родно и българско. Смисълът на Дуно не е парафраза на Дънов, а е съкращение на сричките;

 

БЕлият ИНтернационален САтана ДУми НОви 

Очевидно е желанието на Райнов и обкръжението му да превърнат българската дума Ду-но в превод на английското Ню-ейдж.

 

Ваклуш Толев

 

Долното е цитата на човек, който е имал някакъв досег с тази типично българска философско-окултна личност. Аз нямам време да се занимавам с всички вълци в овчи кожи.

Отбелязвам, че за да покажат тежест..., а може би и поради друга причина..., единият от добре подготвените сладкодумници-платени агитатори бе политологът Огнян Минчев, създател на мозъчния тръст "Институт за регионални и международни изследвания".

 

За "мозъчните тръстове" и тяхната дейност по-подробно може да се запознаете от тук:

http://bulgaria.indymedia.org/article/37516

"...Проблема е основен и фундаментален - мозъчните тръстове не представляват и не развиват гражданско общество, тъй като нито инициативата за създаването им, нито проблемите, с които се занимават са повдигнати отдолу, т.е. от гражданите. Инициативата за създаването им и дейността им се определят изцяло от техните спонсори чрез така наречения „проектен принцип”, т.е. финансират се само угодни на спонсора теми и задачи, които имат малко общо с интересите на гражданите.

 

Кои са „спонсорите” на мозъчните тръстове?

 

Магнатът валутен спекулант Джордж Сорос, чрез неговата фондация „Отворено общество” е може би най-известния спонсор на мозъчни тръстове. Почти всички български мозъчни тръстове произлизат от „Отворено общество”. Следващата организация главен спонсор е USAID (United States Agency for International Development, Агенция на САЩ за международно развитие)....."

 

Цитата е от тук;

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,16468.45.html



Тагове:   poetry,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648439
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив