Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 23:10 - Планетен символизъм на нефилимите
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 708 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.07.2011 19:16


Символизъм на планетите и нефилимите
Всяка една от планетите обикаляща около слънцето има свойства символизиращи по един от 10-те нефилима  от света на ситите.
1. Меркурий е първата планета символизира първия нефилим Йосиф. Нейната особеност е постоянно променящата се орбита, символ на отхвърлянето на Йосиф от братовчедите му синовете на Лия, да не е осиновен син на Яков.
2. Венера е втората планета символ на Вениамин, които е бил 12-ти син на Яков. Нейната особеност е високата температура вероятно символ на топлото отношение на Яков към него, както и на племето, което ще приготви идването на словото и изпълнението на спасителния план на негова територия. Планетата Венера е била и света на Сит именно там са се случили всички събития в Евангелието.
3. Земята е символ на Валаам, това е нефилима способствал за преминаването на потомците на Яков в обещаната земя, той е най-висшата форма на гаранция за Божията воля за преселването. За това именно земята има спътник, който е с толкова големи пропорции спрямо планетата си, символ на преселението от една земя на друга.
4. Марс е символ на четвъртия нефилим Голиат, той никак не е бил грамаден както се твърди според текста. Марс разполага с огромна резка на повърхността си, Вали маринарис символ на рязането на гърлото на Голиат, както и 4 огромни вулкана символ на хвърлените 4 камъка по него, преди да бъде уцелен с петият от Давид.
5. Юпитер е символ на Авесалом, той е по-малък брат на Йонатан, но умира много преди него и са това се пада като #5. Юпитер е най-голямата планета символ на великите дела започнати от Авесалом, като построяването на Йерусалим и проекта за Храма. Голямото червено петно видимо и от земята е символ на промушването му на дървото, а 4 големи спътника са символ на 4-те копита на магарето, което е подскочило неестествено високо и го е закачило на дървото.
6. Сатурн е символ на Йонатан довършил започнатото от по-малкия си брат строене на Йерусалим и изградил храма по негови планове. Пръстените около планетата са символ на ореола на святост. Множеството спътници за сега не е ясно какво точно символизират.
7. Уран символизира Самсон, 5-те планети са символ на 10-те жени родени в Ханаан и присъстващи с имената си в текста на писанията. Почти легналата ос на въртене не е ясна какво точно значи.
8. Нептун символизира последния нефилим Никодим, а спътника му Тритон е символ на Мария Магдалена.
9. и 0. са Плутон и Харон символи на Иесус и Авел. Двете планети се въртят около външна точка символ на замяната, която извърши Авел за Иесус през 4118АМ. Другото интересно при тях е, че за няколко години в орбитата си те преминават от вътрешната страна на орбитата на Нептун, символ на по-късната смърт на Никодим от втората на Авел и вероятно на Иесус. През по-голямата част на орбитата все пак Плутон — Харон са най-далечната планета от слънцето и се движат по-силно изкривена еклиптика, вероятно символ на преминаването и живота им в нашия свят. Малките размери на не бива да ни смущават Иесус е символизиран чрез Слънцето допълнително, а Авел чрез Звездите.
Церера също се движи около Слънцето, но тя е прекалено малка, за да е символ на нефилим и вероятно символизира само Рут.
old testament, 
НА тази схема на слънчевата ситема е коригиран символизма на планетите и нефилимите;

https://docs.google.com/leaf?id=0B8DLMmdMtyutYzM2YmUzMGQtNTFkNy00ODE3LWJlMzctMzY4MWJlZmVjMTJk&hl=en_GB


Тагове:   old testament,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634499
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив