Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2011 17:56 - Колко старо е евангелието от Юда
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1030 Коментари: 1 Гласове:
1



   Колко старо е евангелието от Юда

 

Наскоро поради предаване по БТВ известен наш самозван богослов реши да напише следния коментар;

http://mihailnovak.eu/movies/holy-land/305-the-gospel-of-judas.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+BibliatacomNews+%28Bibliata.com+News%29&utm_content=Twitter

 

Ако се напише ( The Gospel of Judas ) търсачката ще покаже множество повтарящи се публикации, еднакво безсмислени и объркващи.

В този постинг ще дам само кратки пояснения, умишлено пропуснати от всички "Авторитети".

 

1. Всички текстове върху материала папирус започват да се появяват през 19-ти век след нахлуването на корсиканеца в Египет.

2. В Египет никога не са имали писменост, нито арабите нито коптите, тя е привнесена от Европа.

3. Сегашната страна Египет няма нищо общо с описания в текста на Библията Египет. Библейският Египет е обхващал редица средиземноморски острови, както и някои крайбрежни региони. Като днешен Тунис, южна Италия, провинция Мурсия в Иберия, Албания и вероятно части от днешна Гърция и Турция.

4. Ириней лионски пише опровержение на йезуитски доктрини, а не цитира неизвестен за нас текст. Френските йезуити от западните региони не са съставяли писания.

5. Ириней лионски е богослов от 12-ти век не от 2-ри.

6. Разпространения текст с надпис "евангелие от юда" е просто някаква глупост от седемдесетте години на миналия век, а не някакъв реално съществуващ древен текст.

 

gospel, 



Тагове:   location,   gospel,


Гласувай:
1



1. nkf - Даже аз мисля, че е от 80-те години на ...
23.09.2011 17:43
Даже аз мисля,че е от 80-те години на 20-ти век.Иначе за Египет си прав!Всичко е френско-английска fraud.Нещо повече,убеден съм,че Свинкса е строен по времето на Наполеон трети и е проектиран от архитекта,проектирал модерен Париж.Разкрити са англетата и френчовете,номерата им не минават повече:) хъ-хъ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633897
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив