Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 18:00 - Източник на името Либия, други сведения по история и обяснение за отричането на Петър
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 657 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2011 21:09


Източник на името Либия, други сведения по история и обяснение за отричането на Петър

 

Името Либия е дадено на тази част от Африка от превода на Деяния 2:10. Оригинала със сигурност значи друго, не се изброяват само страни и наросности, но и хора със специфични учения, но това ще се разглежда друг път.

Името на Titus Livius идва от понятието ливиец, название на някакъв манастир в Ливан, а с това име се наричат както Пиринеите, така и други планини. За роден в Африка или Либия се смята неговия "ученик" или по-скоро имитатор Лу́ций (Пу́блий) А́нней (А́нний) Флор (лат. Lucius [Publius] Anneus [Annius] Florus, ?70 — ?140 гг.). На това име все пак са приписани и истории от 18-ти век, споменава за славните войни на римляните със славяните, преобраз на войните с Петър 1 от началото на същото столетие, в които участва явно или тайно почти цяла Европа, дори и Отоманската империя.

Той е интересен за нас и с друго, пръв споменава за така наречения водач на робите Спартак, ръководил някакъв бунт. Всъщност името идва съвсем очевидно от немскта фраза Spart act, което е спасително дело. ПО късно от това име идва и измислицата за град Спарта. Под името Спартак се нарича практиката да се ползват войници от различни провинциални части на Германия за охрана главно през нощта срещу заплащане. Ето това значи "de stipendario Thrace miles", с което се описва Спартак. Думата тълкувана за тракиец идва от гръцкото ( ανθρακιαν ), споменава се в Йоан 18:18, където Петър предава Иесус край огъня. Интересно, но в другите Евангелия не се споменава за тази дума, която явно е дума за огнище. Ето от къде идва идеята за отричането на Петър, сравняван е с охранители, който не си гледат службата, но когато петелът пропее, на сутринта всичко става ясно какво са пропуснали.

 

history, John, 



Тагове:   history,   john,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648509
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив