Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 17:19 - Митът за Aristarchus of Samos
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1339 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.08.2011 19:42


Митът за Aristarchus of Samos

 

Аристархус от Самос е един шаблонно създаден мит в началото на 19-ти век. Схемата е елементарна, открития направени от велики учени като Нютон или Ойлер са нагло преписани на гръцки както ни посочват ментета от страниците по история. Открит е и някакъв фиктивен персонаж от 16-ти век, италианец на име Federico Commandino, които превеждал и дори направил да изглеждат по "научно" обясненията, фалшификаторите не се притесняват, че такива означения на чертежи се появяват едва в 17-ти век, зад тях е държавната машина и цяла армия от комунисти, дори най-големите абсурди трябва да се приемат за безспорна истина. Който е против тях, значи е враг на държавата. През 19-ти век благодарение на нахлуването на атеизъм из цяла европа математиката е бързо дехристиянизирана от такива ретроградни персони като Нютон, Ойлер и Гаус и техните постижения пратени или далече в предхристиянското минало или дори на изток към арабите, индийците и китайците.

Интересното за Аристархус е, че това име е налично както в текста на Деяния, и като един от критиците и редакторите на Омир. Имайки впредвид късната поява на Деяния, нищо чудно да библейския да се е появил в текста като спомен за редактора на текста.

Аристархус от Самос е и част от борбата на либералите срещу вярващите, неотменимо оръжие за заблуда, когато стане въпрос за паганизиране на историята и науката. Трябва да призная, не можах да намеря източника на прехвърляне на откритието на Нютон или Ойлер към измисления източник, фалшификаторите поне в този атрибут са си свършили добре работата.

 

http://www-history.mcs.st-andrews.ac.uk/~history/Biographies/Commandino.html

 

http://www.urbinoeprovincia.com/if_pdm_fc.htm

 



Тагове:   science,   history,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646679
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив