Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2011 14:08 - Източникът на библейския код и магията на числото 19
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1883 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2011 14:08


 

Когато за първи път срещнах публикации за така наречения Библейски код бях ентусиазиран, защото мислих, че това е много добър начин за защита на текста от злоупотреби и изкривявания с течение на годините. Преди малко обаче намерих кой е истинския откривател на кодовете в свещените книги. Това е египтянин на име Rashad Khalifa (Arabic: رشاد خليفة‎; November 19, 1935–January 31, 1990), откривателя на чудото на числото 19. Ето дословен цитат оценка на английски за това чудо ( What was Qur"an talking about when it said "over it are Nineteen"? It was simply talking about the number of Angels in Hell. This is also confirmed by Islamic websites.[2] Even Rashad Khalifa, the inventor of 19 "miracles" believes that 19 is the number of Angels in heaven (for him, he sees it as a "miracle" that everything is 19) ). Интересното тук е, че чудото за това число идва още от 1968, когато Рашад ползва първите компютри за намиране на кодове. С това откривателите на "библейския" код са закъснели с почти 30 години и имитират лъжа и глупост. Така наречените нумерологични текстове на Ivan Nikolayevitsh Panin (12 December 1855 – 30 October 1942) са "открити" след 70-те и са възможни поради особеностите на изписване на едни и същи звуци в текста на гръцки и еврейски по-различен начин. Ако се направи разследване, ще се установи, че хората работили с египтянина Рашад са същите "открили" Панин, който е бил само преподавател по руска литература. Приписването на нумерология от някои хора на известния проповедник Ethelbert William Bullinger AKC (December 15, 1837 – June 6, 1913) е пресилено.

Все пак в числото 19 се символ на една интересна магия. Според интерпретация на някакъв пасаж в святата книга на исляма числото 19 било числото на ангелите в ада, но Рашад смятал, че са толкова и на небето, както и че числото е скрито на разни места в текста. За точни подробности не мисля да се впускам в издирване, но открих защо точно това число е поставено в текста, след като там почти няма други числа.

Ситуацията е следната, до 19-ти век в арабския не е имало число по-голямо от 19 :-). По-големите са се представяли като сбор от първите 19. Ислямът възниква именно в самото начало на 19-ти век и то старателно подпомогнат от английските колонисти в Персийския залив. До тогава всички, които днес се наричат мохамедани са били просто такива, които вярват в някакъв пророк, а не в Христос. Вярата им е била силно децентрализирана и изолирана. Днешният ислям обаче идва именно от колониалната политика в самото начало на 19-ти век.

 

 

http://www.wikiislam.net/wiki/The_Miracle_of_19

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Rashad_Khalifa

 



Тагове:   history,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649470
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив