Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2011 00:39 - Сериозно обяснение за загадачната пещера в Кабардино-Балкария
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2014 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.09.2011 17:19


Сериозно обяснение за загадачната пещера в Кабардино-Балкария

 

http://www.dnes.bg/science/2011/09/21/zagadychna-peshtera-tyrsena-ot-esesovci-otkriha-v-kavkaz.129326

 

оригинала е от тук;

 

http://forum.kbrnet.ru/showthread.php?t=24648

 

Тази дупка би трябвало сериозно да разклати моите твърдения, че древните не са копали никакви тунели, макар че са извършвали множество корекции и облагородяване на терена. Обяснението за този феномен е, че той не е никак древен, а свастиките посочват дело на теософското общество от началото на 20-ти век, не на „есесовци”. Изкуственната пещера е всъщност недовършено шлифоване на естественна цепнатина, която по надолу свързва друга естественна пещера, ако е вярно твърдението за приток на свеж въздух.

Интересната част не свършва все пак с това, явно много секти наистина копаят надълбоко през последните 100 години. Нищо чудно някъде другаде по света да са изкопани или да се копаят в момента дупки с мистични и окултни цели.

 

Вярвам тук е и мястото да се даде обяснение за смисъла на свастиката, на двата и вида от древността. В Европа символа пристига от Индия и Пакистан едва в края на 19-ти век. Явно връзката на свастиката с така наречените „Ариани” е важна за историята. Подобно на групите наричащи се араби и евреи прогонени от Иберия, Арианите са прогонени от Апенините и Балканите пак от Католиците преди това. Така потомците на хората от регионите на Кавказ и Иран до Индонезия са всъщност с европейски произход. Само по-белите „китайци” в Азия, както и индианците в Америка са потомци на ескимоси съществували на тази планета първоначално. Народите в Европа и техните потомци в северна Африка, Близкия изток и на разни места из южна Азия са потомци на Ада, най-голямата дъщеря на Ламех. Цветнокожите африканци може и да са потомци на втората дъщеря на Ламех Села, те са живеели доста изолирано в западна Африка и вероятно така се обясняват трите раси на земята. С това не искам да се прави някаква расистко разделение на хората, в миналото трите групи са живеели разделно и са имали различни исторически функции описани в други постове. С това допълнение искам само да направя пояснение за произхода на разделните култури в сегашния свят. От християнска гледна точка никой народ или култура нямат духовен смисъл, хората съществуват, за да се направи бройката на родените докато се чака края на математическото време.

Да се върна към смисъла на свастиката, така наречената дясна ориентация
image

е наистина символ на движение на слънцето според начина на възприемане от хората в северното полукълбо, когато са обърнати на юг с гръб огледалния образ на движението на слънцето е дясната свастика. Ъглите на пречупване показват съответно точките на изгряване и издигане на горе, следва достигане на зенита, когато издигането спира, а третата точка най-ляво е на залеза. Най-ниската точка е полунощ, когато слънцето започва да се изкачва спрямо хоризонта.

Когато човек застане с лице на юг той „гледа” или може би се покланя на луната, за нея не е необходимо затъмнено огледало за наблюдение. Тя изгрява от ляво, издига се, достига зенит и в дясно залязва, за да се върне обратно в начално положение, пречупванията на кръста са точки, където се сменя посоката на движение.
image

science



Тагове:   science,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634270
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив