Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2011 16:40 - Истинските 10 заповеди
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2058 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 20.09.2013 00:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Истинските 10 заповеди

https://docs.google.com/file/d/0B8DLMmdMtyutOWd1SWNTNUlCYkU/edit?usp=sharing

Най-после дадох по-добра яснота на заповеди с номера 2, 3, 4 и 5. Първо преди време промених 10-тата заповед, не е "Не пожелавай нещо си. . . ", а е правилно не пожелавай зло на ближния си.

Първите три заповеди са образ на троицата.

В четвъртата нямаме забрана да се ползва името, което е измислено в последствие. Бог има име само чрез името на Иесус или личното му име Емануил. Сит, третият син на Ева е заместник на Кайн само за известно време и Христос не е негов пряк потомък, а само осиновен от Йосиф и Мария и то на възраст 10 години, наши 15.

Петата заповед е образ на сътворението на света за седем дена и край на времето след края на седмото хилядолетие според математическото време, в историческото се пада 7*12*1000. Не е някаква забрана да не се правило нещо, седмия ден е почивен ден. Забраната да се сее и работи във всяка седма година, както и 50-та, е да се укаже символизма на времето и даването на Закона. Така се прави връзката на понятието за време, материята и пространството, които трябва да бъдат осветени след оскверняването от убийството на Авел. Седмия ден символизира завършеността и съвършенството на творението и делото на освещаването на материята осквернена от греха.

Фразата в Изход 20:12, „да се почита бащата и майката” са само въведение към втората част на декалога, където е раздела на Светия Дух. Първите пет заповеди са изпълнени от Христос и в тях трябва само да се вярват, като приемаме на Христос. Следващите пет са практикуване от човек, не само за вярване. Редактирани са по този начин поради връзката на греха с определен глагол в сегашния език.

Заповеди 5, 6 и 9 трябва да са не само забрана за убийство, кражба и лъжа, които дела се забраняват в десетата заповед да не се уврежда ближният, а и в забрана от участие и възползване от тези грехове.

Прелюбодейството трябва да се премести като заповед # 8, свързано е с #3 обявяването на сътворението, 8 е числото за ново начало. Самата фраза за прелюбодейство трябва се обобщи и да се даде по-духовен смисъл на думата прелюбодейство и блудство. За целта използвах фразата „не създавай нечестив съюз”, което включва не само блудство, но всякакво обвързване с нечестив и грешен човек. Взаимоотношението между мъж и жена е вид връзка, дори и да е креват за една нощ или няколко часа. Тази заповед е и забрана например да се пие ракия с някой пияница или дори да се гласува за някой кретен и подобни видове свързване. За по-частни случаи като работа, и бизнес с нечестиви хора и цели вече трябва да се преценява специфично.

Деветата заповед трябва да показва не само заблуда на ближния, но дори и участие във всякакви измами и заблуди, дори и когато се измислят глупости за измъкване на държавни пари. Има достатъчно полезни дела, които да се заплащат с държавни средства. Десетата заповед не против пожеланието, а против жалеенето на зло.

old testament, 



Тагове:   old testament,


Гласувай:
2



1. pentecost - За един вярващ християнин,
23.09.2011 17:54
ако и ти се определяш като такъв, не е препоръчително по никакъв начин да се опитва да изменя Божието Слово - било чрез добавяне, отнемане или изопачаване на думите. Иначе няма лошо да имаш собствено тълкуване и разбиране за нещата и да ги споделяш с другите.
цитирай
2. dionisbul - Ооо
23.09.2011 21:02
не мисля, че ти се "намесваш" и правиш нещо зло, според мен и религията иска от нас да мислим за словата, за бог, а не да само да се водим...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648201
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив