Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 13:57 - Как се фалшифицира статистиката на населението
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 967 Коментари: 0 Гласове:
2



 Как се фалшифицира статистиката на населението

 image

https://lh4.googleusercontent.com/-IcL1UTRZaZE/ToHp62Z_5DI/AAAAAAAAFa4/pJtohOjpcSY/Bulgarian%252520population.png

 

Изкуственото увеличаване на населението е стандартна практика на всяка държавната политика

На тази графика е показна реалната бройка на населението в червено и представената от пропагандата на държавните органи линия е високо горе. Всяка държава има интерес да обявява по-големи числа на население, освен САЩ, Швейцария, Исландия, Гренландия, Малта и други островни страни. Населението на Китай едва ли е повече от 700млн., а стойностите в Африка са почти удвоявани. България също не прави изключение от тази статистика и населението никога не е било повече от 7млн., а в момента е малко над 6млн., заедно с временно пребиваващите в чужбина. Ето и факторите за фалшифициране на бройката.

60-те, Още в края на 60-те години болшинството жени започнаха да раждат по две деца, това значи спиране на прираста.

70-те, През 70-те се забелязва рязък скок на графиката за достигане на желаното "хубаво" число от 10млн. Това изкуствено броене е основано на започналото преселение от селата в градовете и увеличаване на разводите и вторите бракове. Така броя на мъртвите души бе рязко увеличен, когато реално е имало спад.

80-те, Тогава се забелязва увеличаване на бездетните жени, бройка, която се крие старателно или не се включва като фактор в преброяването, а само в отчитането на разходи при лечение. Увеличават се и извънбрачните деца, абортите и изоставените деца са също мощен стимул за надуване на прираста. Статистиката вече отчита спад.

90-те, раждаемостта вече рязко спада, много жени отлагат раждането на дете, започва имиграция и то на хора в репродуктивна възраст. Спадът като процент е правилно представен.

2000+ Спадът е забавен поради увеличаването на малцинствата, сред другата част от населението прираста вече е достигнал минимума си и няма накъде да спада, освен при повишаване на смъртността в младежка възраст.

2010+ Забелязва се повишаване на ранната смъртност, но рязко увеличаване на малцинствата, както и имиграция от по-южни страни.



Тагове:   science,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646484
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив