Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2011 21:14 - Създаване на еволюцията от къде идва думата
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Създаване на еволюцията от къде идва думата

 

 

 

 

Поизлиза от френската дума за развитие и напредък, но това развитие е не самостоятелно, а контролирано, на френски думата всъщност значи сътворяване и интелигентен дизайн.

 

 

 

йvolution

 

 

 

Произнася се еволюсион

 

 

Dictionary

noun

 

ЭВОЛЮЦИЯ

ПЕРЕМЕЩЕНИЕ

 РАЗВИТИЕ

 

 

ПРОГРЕСС

ИЗМЕНЕНИЕ

ПРЕВРАЩЕНИЕ

ПОВОРОТ

Първия свързал тази дума със живи организми се смята, че е следния натуралист;


Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet, Chevalier de la Marck (Bazentin, Somme, 1 August 1744 – Paris, 18 December 1829)

Името му съвпада с известния поет-романтик и революционер — жирондист, което го е направило известен зад граница. За този се знае само, че е натуралист покръстил с имена много растения, безименни до неговото време. Този човек не е бил точно революционер и политик, а и дори да е ползвал думата то е само за да опише видовите различия, както и прочутия Дарвин нито един от двамата не е бил еволюционист според съвременното схващане за сътворение от нищото за милиони години. Според мен дори и приписваното му въведение на думата зоология може и да е поредната фалшификация, думата явно е измислена по-късно. Приложен е и номера с посмъкната публикация, защото се знае, че е починал на старини в бедност, поради роялисткия си произход. На него е приписано "откриването" на еволюцията според французите, като това е станало през 1909 година, а година по-рано светът разбира за тази еволюция и неговото участие в нея от един английски доклад;

 

 

THE 
DARWIN-WALLACE CELEBRATION

HELD ON

THURSDAY, 1sT JULY, 1908,

BY THE

LINNEAN SOCIETY OF LONDON.

LONDON: 
PRINTED FOR THE LINNEAN SOCIETY, 
BURLINGTON HOUSE, PICCADILLY, W. 
1908.

http://darwin-online.org.uk/content/frameset?itemID=A281&viewtype=text&pageseq=1

 

За да не съм прекалено многословен, само кратко описание на прочетеното. На линка може да се разбере кога, къде и от кога е създадена еволюцията, там са имената масони, теософи и прочее сектантка измет завзела власт и държавни средства чрез псевдонаука. Не се обяснява какъв е повода за връчването на медала, нито Дарвин, нито Уолъс са открили нещо кой знае какво, други не получават такъв медал, а грандиозното международно присъствие наистина учудващо и удивително. Освен за честване основание на еволюцията няма никаква друга причина за такова мащабно и скъпо мероприятие. Явно дори и този Уолъс не е двигател на конспирацията, а организацията на тайни структури.



Тагове:   science,   history,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648545
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив