Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2011 17:19 - За църковните мишки, лъвът, еднорога и страрите латински надписи
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1641 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2011 22:40


За църковните мишки, лъвът, еднорога и старите латински надписи на гербовете

 

Вчера попаднах на много интересни снимки в блог на англичанин;

http://kenttodayandyesterday.blogspot.com/2009/10/milton-church-gravesend-porcupines-and.html

Това са два наистина стари символа от Milton Church, Gravesend в провинцията Кент, Англия. На вратата има не фамилен герб, а образ на 5 монаха, които гербът в лодка, а морско свинче на английски porcupine държи руля,. Ето от къде идва това "морско" име в българския език. Смисълът не е толкова в способността на този вид гризачи да се защитават ефективно въпреки малкия си размер, а в духовни качества като скромност, животното яде изключително малко и образованост, гризачите са единствените животни, които гризат книги. Идеята Бухала да се приема като интелектуален символ идва от Гьоте и другите илюминати. Думата за бухал в Библията е като за името Лилит, „първата” жена на Адам, измислици от времето на френската революция. Петте монаха са символи на петте работни дни в седмицата, бодливия плъх е съботата, когато човек се занимава евентуално с интелектуални занимания и лодката е седмият ден за църква и духовни занимания. Изразът "църковна мишка" ползван в по-новата литература за изобразяване на просещи интелектуалци идва от символизма използван в хералдика и образи в Англия в периода до гражданската война.

Снимка на мишката на Исаак Бароу, учителят на Исаак Нютон;

http://www.flickr.com/photos/36645048@N00/3445811048/

Интересна е и долната снимка на надгробна плоча в тази църква, свалих я, за да се разгледа по-добре, детайлите нямат необходимия контраст.

https://lh6.googleusercontent.com/-uoK3X1yvpMA/TqgDQGz8VuI/AAAAAAAAGEY/dslA8DTwV8A/s1280/3993511457_2379e9a0f2_o.jpg

Гробът не е масонски, има разделение на ад и рай, черепът и костите в ляво са адът. Пергелът, правият ъгъл, книгата и светлината са изображение на небето. По средата има звезда над "бездната", това символизират квадратчетата, а над всичко е буквата "Г" за Господ !

 

Тук ще трябва да коригирам и неправилните интерпретации на кралския герб на Англия, които намерих тук;

http://www.thepotteries.org/mark/arms/meaning.htm

Герба стои в държавни учреждения, пари, църкви и обществени места, но почти никой не знае какво символизира.

Първо образите, оригиналния английски символ е бяло агне подпиращо бял флаг  с червен кръст, образ на Христос и спасението. Кралският Герб съдържа две други животни. Лъвът е символ на вярата и църквата, Короната е символ на кралската власт над църквата. Белият кон еднорог е благородническата класа или "конниците", единият спираловиден рог е образ на непрекъснато растящия авторитет, златната верига показва поземлената аристокрация.. Конят — еднорог и лъвът подпират щита на вярата, паралел от френския щит, който се държи от два ангела, символизиращи помирението и единството на йезуитите от запад и бургундите от източна Франция. Град Париж е бил построен умишлено на това място или е между старата граница на двете общности, или е на мястото след сливането на две реки почти еднакви в това, което сега е река Сена. На английския герб имаме съюза на църквата и аристокрацията изобразени държащи заедно Евангелския щит на вярата. Над шлема, символ на спасението от Евангелието имаме корона, символ на кралската власт над армията, върху короната има по-малък лъв пак с корона този път символизиращ духовната и сила.

Най-безобразно са преведени надписите, умишлено са изкривени значенията поради властта на поганците в днешните тъмни времена.

На колана или пояса, Garter не е жартиера около щита пише; "Hon Y Soit Qui Mal Y Pense". Смисълът е не както го пишат навсякъде "Shame to him who evil thinks.", а “ honor & goodness all male & loyal and concerned ", на български "почит и добруване, за всички мъжественни и верни”. Ето защо има такъв надпис на пояса по средата на тялото, злото е под краката му, победено и стъпкано. изкривен е и превода на мотото на суверена, "Dieu et Mon Droit," значи God is my righteousness "Бог е моя праведност".

Поне единственото правилно обяснение е за образите на щита, трите лъва са образ на троицата и символизират Англия, арфата е Ирландия, а единия лъв е единната шотландска църква. Трите лъва са на две места, за да се покаже неделимия съюз както с Шотландия, така и с Ирландия, наследство от по ранен паралел със френските лилии.



Тагове:   history,


Гласувай:
0



1. анонимен - @cuekeueu
09.11.2011 16:12
Hi!
Re-twit you post: to my @lpnpihio twitter
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650938
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив