Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2011 18:24 - Политика, атеизъм и извънземни
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
1



Политика, атеизъм и извънземни

Там със сигурност има много живот, но не и Бог !

http://spectator.org/archives/2011/11/08/extraterrestrial-intelligence

Авторът разгледа по-известните организации и пропагандатори на извънземните, направен е и много интересен анализ на политическите и икономически домогвания на поклонниците на извънземни. За мен най-интересното е разгледана връзката на войнстващият атеизъм и религията на извънземните.

Моето мнение съм го споменавал и преди, това, което виждаме като звезди, изобщо всичко светещо извън слънчевата система е указание за края на пространството, светещите точки и мъглявини посочват края на нашия свят и тъмнината отвъд. Това не са никакви "слънца" както ни се обяснява и наивно доказва чрез спектрален анализ на светлината. Всичко в нашия свят има начало и край, и ако слънцето е началото или центъра, то звездите и светещия прахоляк са самият край на космоса. Указание за невъзможността да познаем светът отвъд, тези светлини показват ограниченото ни познание и способности само до нашия свят, не и до духовния.

 

Ето и нещо актуално за нашата действителност

 

Петиция против проекта за Закон за детето

http://citizenspeak.eu/node/72

Скъпи сънародници, които обичате свободата и бдите за нея!

 

Днес, двайсет години след политическите промени в нашата страна, сме свидетели на поредния опит за разрастване правомощията на държавата в посока тоталитарен контрол. Това е шокиращият проект за "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО", в който пледирайки, че се грижи за правата на детето, държавата предявява претенции за власт над него и поема върху себе си безпрецедентна досега роля на посредник между него и родителите му. По този начин тя отрича личното естество на семейните отношения и на практика ги обобществява, наемайки се да контролира област, която дори според така нареченото "естествено право" не е в прерогативите на държавната институция.

 

Този проектозакон заявява по явен и неявен начин, че държавата има право да:

1. даде дефиниция за дете;

2. определи, кой и докога е дете;

3. направи класификация на децата;

4. разглежда децата като държавен субект;

5. осигурява среда за децата;

6. осъществява политика спрямо децата;

7. дефинира семейството;

8. определя задълженията на децата;

9. определя задълженията на семействата;

10. подкрепя всички, които споделят държавния възглед за семейство и дете;

11. атакува всички, които не са съгласни с държавния възглед за семейство и дете;

12. въздига мнението на детето в култ;

13. омаловажава семейството в очите на детето ;

14. претендира да подкрепя семейството;

15. претендира да работи в интерес на детето;

16. определя права на детето;

17. определя забрани за детето;

18. решава дали детето да живее, или не;

19. наказва детето;

20. хвали детето;

21. възлага функции на обществото за „доброто” на детето;

22. отнема функции на обществото за „доброто” на детето;

23. поучава родителите как да са родители;

24. наказва родителите;

25. събира и разделя семейството;

26. е майка и баща за детето;

27. е лекар за детето;

28. е учител за детето;

29. е роднина за детето;

30. е защитник на детето.

 

Чували сте старата поговорка, с която родителите са предавали своите деца под властта на учителя: "Плътта му е твоя, но костите са мои." Това е показвало, че родителите, като безусловно отговорни за своите деца са давали позволение на учителя, дори да дисциплинира детето, за негово добро, но не са давали право над костите – основната структура. Така родителите са делегирали право на учителя да възпитава, но са запазвали формирането на личността у своите деца за себе си. Така е било столетия наред, докато днес с Проекта за „ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО” държавата се опитва да отнеме и това, което никой съвестен родител не би позволил да му бъде отнето.

 

Семейството е институцията, която в най-голяма степен овластява и делегира права на държавните слуги на народа – политици и чиновници. Всички ясно трябва да заявят, че държавата е прекалила в жаждата си за тотално господство над съвестта и правата на гражданите. Чрез проекта за "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО" държавата показва, че тя е институцията, която трябва да определя (освен всички гореизброени области на познанието и живота) естеството на семейната грижа и личните отношения. Нещо повече - без да дава никакви гаранции и защита на родителите и семейството от чиновнически произвол, тя демонстрира, че пред нея трябва да сведат смирено глави всички семейства и граждани.

 

Българските родители, изготвили това възвание и подписка, призовават всички граждани на Република България да стъпят на своите изконни права на граждани и родители и да защитят децата си, себе си и бъдещето на страната ни от безконтролната, нелегитимна намеса на тоталната държава от чиновници. Нека масово подпишем петицията, след което инициативен комитет ще я внесе в институциите на самозабравилите се държавни "господари"!

 

Пълният текст на проекта за "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО", можете да свалите и прочетете от тази страница: http://sacp.government.bg/proekti



Тагове:   science,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650527
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив