Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2011 13:05 - От къде произлиза името William, Wilhelm & Guillaume
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2011 13:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От къде произлиза името William, Wilhelm & Guillaume

 

Според множеството измислени тълкувания английското име William произлиза от немското "Wilhelm". Реално английското име има съвсем друг произход и не е свързано с френското и немското, както е в интерпретациите.

Guillaume = GuilT auS me вината e извън мен, от тази дума идва и името на машината на революцията guillotine. Дали Dr. Guillotin е наистина съществувал не е ясно, но guilt е вина и тази дума НЕ е свързана с "желание", както се тълкува в обясненията за произхода на името William, Wilhelm.

Wilhelm = Wil helm е немска фраза превеждаща се като покриване с шлем, указание за шлема на вярата от Евангелието.

William = Will i am превод на фразата едва ли е необходим, смисълът е да се даде равенство на понятията за "I am" едно от имената на Бога и думата за желание. William е преработка на името Wilson - Will son, дело на либералите теософи опитващи се да свържат думите за вина и желание поне в тълкуванията на имената. Името William, се появява след френската революция и е с нечестив смисъл. Точен произход и автори е малко трудно да се намерят. На всички исторически личности, на които им е залепено William или са били Wilson или Wilton, или просто са измислени, като William the Conqueror или William Shakespeare, сега се сещам, че явно някои от творбите на Walter Wilson са приписани на Shakespeare от унитарияните.

history,



Тагове:   history,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633699
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив