Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 18:33 - Два съвременни мита имащи отношение към историята
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Два съвременни мита имащи отношение към историята

 

Разглеждането на съвременните митове относно историята има смисъл да се намерят реалните източници на съвременната цивилизация. Наскоро намерих, че реалните преводи от латински на Писанията са едва от 250 години, което рязко подмладява реалната възраст на самия текст на Библията и поставя началото на нашата цивилизация много по-рано, отколкото ни се натрапва от измамниците присвоили си титлата историци.

 

Първият мит е относно името Thomas Paine. Името е чествано като едва ли не основателят и философа на американската революция. За целта написах името в търсачката прочетох няколко фантастични реда как бил избран в революционния конвент на Франция нищо че е англичанин и не е знаел френски, след това попада в затвора, но после го освобождават и прочее безсмислици, бързо ми омръзнаха и за целта се скролира страницата за по-съществена информация и се вижда това на снимката ! ! !

 

https://plus.google.com/u/0/photos/105981337627087043623/albums/5586928805791193777/5693438385339738482

 

Познатият трол от много други измами Бертран Ръсел :-), едва ли има смисъл за повече изследване и дори четене на глупостите приписвани на негово име. Те са проява на стигащото до перверзност британско чувство за хумор.

 

Следва друг мит за Америка, този път с истински американски корен, не подигравки от острова, въпреки че главният протагонист е роден в Англия или Уелс. Става на въпрос за sir Henry Morgan, за чието име научаваме за първи път от;  John Ernst Steinbeck, Jr. (February 27, 1902 – December 20, 1968) Cup of Gold: A life of Sir Henry Morgan, Buccaneer, with Occasional Reference to History (1929). Първата книга на болшевишки настроения Стайнбек е откровено антихристиянска и бездарна плагиатщина, но чрез стабилни връзки с издатели и финансисти, и най-смотаните продукти могат да бъдат пробутани на пазара. Вчера гледах цяло предаване по нешънъл географик за Хенри Морган естествено основано на литературата на Стайнбек, като името на посредствения автор бе пропуснато, но бяха показани дебели документи от измислен архив в Лондон. Легендата на Стайнбек се основава на реалните подвизи на великите флибустиери от 19-ти век и на измислените капери от времето на гражданската война, когато всички американски кораби взимат страната на някоя от воюващите сили и водят ако не друго, то поне символични сражения.

Разкриването на тези измами в историята, е почти единственият път за откриване на по-старата история, основните източници на фалшификации са от именно от Англия, за това в блога се отделя толкова внимание на тях.

history, 



Тагове:   history,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3651130
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив