Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2012 19:35 - Топ 10 на измамите в археологията
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1324 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 25.07.2015 19:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Измами в историята и археологията и критерии за намиране на заблудите.


Тук ще са само съкратени обяснения за измамите.

Първо документалните измами. Ние нищо не знаем за света от преди 1800-та година. Преди тази дата е написана само Библията и то в Англия, а всички постройки са били дървени.

1) Документи написани върху папирус или пергамент са 100% ментета почнати от 19-ти век. Ръчно изработваната хартия е с много високо качество за писане и печатане, както и рисуване, такъв материал е ползван в миналото за започване на писмеността. Технологията не е голяма философия, прави се дори и днес за луксозни цели, но е рядкост поради малкият обем производство и високата цена.

2) Латински надписи — стенописи по-древни камъни и статуи, силно политизирана пропаганда, започната от средиземноморието.

3) Йероглифи, стенописи и картинки, комиксите по постройки са добра, но наивна идея да се избутва назад в миналото датировката на строежа.

4) Нелатински писмености, гръцки, еврейки, арабски, китайски и др. приписвани за древни, а реално започнати през 19-ти век.

5) Палимпсести, шифровани текстове и прочее измишльотини са част от творчество на свързани с властта фалшификатори.

Следващите пет измами са за археология, тя се занимава изцяло с артефакти от последните 200 години, всичко построено от камъни е от 19-ти и 20-ти век, дори и мегалитите.

6) Европа. Главните забележителности мегалитите, са естествени камъни премествани или от местни хора поради някаква причина, само понякога окултна или от скучаещи войници копаели крайбрежни отбранителни съоръжения през ВСВ. В Англия и Ирландия са ментета Стоунхендж и Нюгрейндж, поставени около по-малък наистина по-стар мегалитен кръг. Мегалитите в Източна Азия, Япония и Корея са имитация на Европейските, а главния мегалит на България Бегликташ дори е направен в партийна зона според прищявка на партийни велможи от 60-те.

7) Египет. Пирамидите са измишльотина на строителите на суецкия канал, над милион хора и най-модерна техника са участвали в строежа. Те са предимно местно дело, но подпомагани от Франция за угаждане на местните величия. Прави впечатление мястото, където са правени. Кайро не е древен град, но именно там са издигнати най-големите строежи на земята, нагоре по течението на реката също има по-малки пирамиди, но винаги от източната страна на Нил. Това е нещо като напомняне за суецкия канал, не е изцяло местно дело, а и на Франция. От град Кайро тръгва канал разклонение на Нил, който завива към канала и повдига нивото на водата. Приликата в имената на Khufu и Khedive не е случайна, като форма и разположение пирамидите в Гиза символизират трите планети, Земя, Венера и Марс. Смисъст да се събере толкова каменен материал, е да се покаже на местният паша, че французите искат само канала, не и земята му. Изкуственните пещери в долината на царете в горен Египет е измама от началото на 20-ти век, заедно със златната мумия на Тут са английския принос.

8) Америка. Линиите на платото Наска и други “геоглифи” са започнати преди 100 години, и са дело пътни строители в региона събиращи насипен материал. В последствие са измислени и такива фигури с някакъв смисъл. Пирамидите и календар на маите, както цялостната им култура са започнати от германците, като компенсация за недопускането им в близкия изток. Довършването им става от американците покрай строежа на панамския канал. Мачу Пиччу в Перу е пак тяхно дело като конкуренция на австрийско-германските строежи в Куско и езерото Титикака. Към този регион трябва да прибавим и каменните глави на остров Пасха направени през ВСВ от японски военнопленници.

9) Азия. Великата китайска стена е единственното по голямо човешко творение на този континент от самото начало на 19-ти век, което не е свързано с Еропейскта политика от по-миналият век или с национализмът от 20-ти. Всички останали руини на “древности” дори имат и псевдорелигиозен характер.

0) Средиземноморският регион. Руините на “гръко-римскта култура” са започнати за доказване на древност на християнството и изместване на началото на Европейската раса от центърът на Европа, региона на Алпите по на изток и юг според актуалната политика за времето си. В последствие има и политизитане на руините.





Тагове:   history,


Гласувай:
3



1. watchtowerman - А нещо за последните
07.01.2012 23:20
открития в тая област на траколозите?! И припознаването им като част от българската история
цитирай
2. watchtowerman - Струва ми се,
08.01.2012 09:25
че последните "открития" в тракологията ще влязат в световната история, та затова попитах. Понеже шефът на илюминатите Вайсхаупт си избра псевдонима на тракиеца Спартак, а много родни траколози са масони, та си рекох дали няма да възнаградят посмъртно водача си, като "докажат" какъв мъдър, пророчески избор е направил, особено сега, когато Техния световен ред е налице. Траките - най-старата народност, и това се оказва, че са българите. От трако-българите тръгва цивилизацията. Така, Новия световен ред се легитимира като Европейски, а не от разни източни сурогати...Гадното е, че заедно с тракийността ще набутат и тракийските Дионисиеви оргии като изконната българска духовност, морал и култура, която трябва да е образец и за света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634315
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив