Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 20:29 - Зуемер най-голямата мисионерска пирамида, нейната мумия и дракон
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2012 00:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Зуемер най-голямата мисионерска пирамида, нейната мумия и дракон

 

На това име Samuel Marinus Zwemer (April 12, 1867 – April 2, 1952), се приписват множество пътувания и книги, включително и разкриване на средновековни автори. Всики тези писания са направени едва след Войната. Дори и човекът да е пътувал из Азия, всички описания на места и събития са почерпени от друг източник. В публикациите под негово име не само няма нещо съществено и дори смислено, но дори прекалено публицистичният елемент на текстовете е белег за спамене от нечистоплътни журналисти. Все пак остава въпросът, кой би се облагодетелствал и по чия поръчка се издават в момента всичките тези писания? Отговорът идва от средата на възникване на съвременния пазар на „исторически” текстове. Днес се търси не толкова смисъл и същественно събитие, а предимно елементарни контакти с някакви чужди култури представяни като някаква християнска дейност. Зад привидно непретенциозните и дори неутрални текстове се подават умерени, но редовни финансови вноски в разни мисионерски активности. Всичко е банално и скучно, но зад това име за сега се издига най-интелектуалната пирамида със стабилно академично участие и сериозни като обем, но не и смисъл и информация текстове.

Причината да се занимая с това име даде много ценен плод, тези банални книги са развитие на писанията на една друга емблематична фигура за арабите. David Samuel Margoliouth (Oct. 17, 1858.— March 22, 1940), е истинският автор на първите текстове на арабски свещени книги, заедно с орките от обкръжението му в Оксфорд, както е и истинският изобретател на името на пророка. Това измисляне е станало в полза на дракона Смог Уилям Съмърсет Моуъм J

 

https://lh3.googleusercontent.com/-zOitje-Br5Y/T14-WDx-CxI/AAAAAAAAIg0/s7lCcRQCJFI/s603/smaug.png

 image

Марголиоуф е един от пътвите преподаватели в така наречената Laudian Professor of Arabic, основана не от William Laud както се твърди, а от самият балрог на литературата Walter Savage Landor. Погледнето датите на смъртта и сходството на имената,, както и близоста в имената Laud - Landor.

William Laud (7 October 1573 – 10 January 1645)

 

Walter Savage Landor (30 January 1775 – 17 September 1864)

 

History, 



Тагове:   history,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649019
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив