Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 22:09 - Брауновият газ и блог.бг
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1661 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 07.05.2012 00:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Брауновият газ и блог.бг

 

Ако напишем в търсачката терминът "браунов газ" на български ще видим на второ място по класиране линк към форума на инвестор.бг. http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=5897&page=2

, където с изненада намерих няколко интелигентни мнения за безумието наречено "браунов газ", което обхваща все повече хора. На девето и двадесето място в търсачката са лични блогове на потребители на блог.бг, в които заблудата на това безумие се афишира с пролетарски ентусиазъм. Такава висока позиция на гугъл търсачката не е случайна и означава само спонсорирано търсене, или както е в нашия вариант "вазелиново" вдигане на рейтинга посредством трикове със скриптове и прочее техники за надуване на показателя. Не мога да си обясня тази склонност към евтини сензации от потребители и собственици на сайта, освен в навъртане на посещения и кликове, но поне ще се възползвам да се изпъча като първия блогър в блог.бг отхвърляш тази нелепост като медийна шашма. Най-доброто категоризиране е с пословицата "Гладна кокошка просо сънува". Енергия не идва от нищото и дори зайчетое от шапката на илюзиониста е било там преди излизането ан сцената. Вечните двигатели вечно са някъде, където не се виждат, но вярващите им измислят други имена от благоприличие.

Имам и лични мотиви да постна такава банална тема в богоизбрания блог, оказва се, че откритията ми по химия придобиват множество последователи и фенове, а вероятно и фенки като гледам женственият начин на изразяване на това място http://saadi.blog.bg/

 

 

За въглеродния окис и атомните теоретични извращения

 

 

Според твърденията за действието на въглеродния окис, този газ се поема в кръвта и така замества обичайният кислород необходим на организма. Това твърдение не е коректно, защото не обяснява метода на поемане на кислорода, който е чрез използване на отделяната вода от белите дробове. Издишва се въглероден двуокис разтворен във вода и на тяхно място се поставя новият кислород, като процеса първо е в поемането на кислорода и едва тогава се изхвърлят водата и въглерода. Без тази вода кислородът не би могъл да се разтвори и поеме от дробовете. Ако във вдишваният въздух има въглерод, той заема мястото на издишваният въглероден двуокис, така организма получава отходната съставка вместо кислород, което е причина за главоболие и други проблеми. Интересното на този процес е, че той показва несъстоятелността на атомната теория и молекулите на въглеродните окиси. Въглерода също може да е газ подобно на азота и кислорода в атмосферата, което неправилно се нарича въглероден окис. А некоректното име въглероден двуокис представлява свързване на въглерода с вода, при горенето на органични вещества се отделя и пара от изгорелия водород, така тази вода се полепя по въглерода образувайки съединение наричано въглероден двуокис. Дори и при горенето на въглища се изпускат големи количества вода о съдържана такава в тях или поемана от атмосферата.

 

science, chemistry,



Тагове:   science,   chemistry,


Гласувай:
3



1. mikii - Истина или измама?
21.01.2013 09:55
ИЗМАМАТА БРАУНОВ ГАЗ
Разлагането на водата чрез електролиза на водород и кислород е известно отдавна. Така получената смес от газове изгаря имплозивно. При подходящи условия може да се подаде към горелка с малък отвор и там да гори безопасно със син пламък. При изгарянето се получава вода. Все пак за да разложим водата с електричество е нужна някаква енергия. В най-добрият случай тя ще е равна на енергията получена при горене на газовете. На практика не е така – енергията вложена за разлагане на водата е по-голяма от тази получена при горенето. Ето защо използването на такъв тип горелки е неоправдано. Освен това при самото горене се получава вода, която попадайки върху нагряваният детаил се изпарява и така го охлажда.
При двигателите с вътрешно горена положението е още по-отчайващо. Сместа от водород и кислород изгаряйки намалява рязко обема си – т.е. – в цилиндъра на двигателя не би създала никакво налягане. Твърденията, че може да се задвижи двигател с вътрешно горена с подобно смес са лъжа – досега няма такъв работещ двигател. Но дори и да се направи двигател работещ на вакуумен принцип – сами можета да си направите сметката какво огромно количество газ ще е необходимо за да се захрани. Да допуснем, че двигателят ви е с работен обем 2000 кубични сантиметра /2 литра/ При 1000 оборота в минута това прави 2 000 литра газ! А при 3 или 5000 оборота???
Добавянето на подобна газова смес към обикновен бензинов двигател/или дизелов/ също не би допринесло с нищо за икономия на гориво или подобряване на работата му. Икономиите от порядъка на 30 – 40% са измислица.
Пиша това защото лично съм разлагал вода с електричество и изгарял в горелка. Експерементирал съм при различни напрежения и токова с различен брой пластини в електролизера. Например при 10 пластини с размер колкото ученическа тетрадка и 36 волта захранване токът е от порядъка на 10 – 15 ампера!!! Това прави над 360 вата. Полученият пламък е с мощност колкото на запалка - гори със син пламък – наподобява горелка но когато го насоча срещу ръката си веднага се получава конденз от вода . При опит да разтопя метал – например домакинско алуминиево фолио - не се получи нищо освен конденз на вода върху фолиото и леко загряване – едва ли повече от 100 градуса.
Твърдението, че има някаква тайна резонансна честота на водата при която рязко се ускорява реакцията също е лъжа. Катализатор също не съществува.
Много от клипчета разпространени в интернет показващи работатана такава горелка са измама. Използвани са горелки на пропан или друг горлив газ.
И защо „Браунов газ” ??? 100 години преди раждането на Илия Вълков електролизата ни е била позната.
miki57@abv.bg Милко Милков

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634348
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив