Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2012 22:52 - Чие име е избрано за измислената кралица на Англия Елизабет
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.05.2012 22:57


Чие име е избрано за измислената кралица на Англия Елизабет

 

Името е на известна поетеса, популярна приживе и в Америка, Elizabeth Barrett Browning (6 March 1806 – 29 June 1861). Множеството връзки с интелектуалните и литературни среди и бързата популярност са важни условия за включване в историомитологията. Намесата и в политиката към края на живота си в Тоскана, но най-вече престижният и произход и привличането на вниманието на обръча около Розети са все пак решаващите качества и достатъчни условия да бъде обезсмъртена в измислената история на 17-ти век. И то по най-почтеният за една дама начин, като кралица девица противоположност на Виктория и вероятни проблеми с измисляне на наследяването и от децата и. Представена е като едно от многото деца на митологичния образ на Хенри 8, образ на някой художник от предрафаелиевния период, които е измислял историята в голяма степен.

Директни доказателства за постване на документи за сега не се намират, но източниците не са много, кланът Фрейзър, библиотекарите в Кеймбридж и Оксфорд и лондонските театрално художествени банди не са много на брой.

Елизабет е дори уважена от Толкин и в Хобита заедно със съпруга си чрез крал Бладорфин, чийто копия и мечове не са били доставени или платени, израз за можеството непубликувани творби, държани в последствие в Самотната планина и ограбени от Смауг - Джон Ръскин.



Тагове:   history,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3651135
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив