Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2012 14:30 - Биоетика и вяра в седем точки
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

Биоетика и вяра в седем точки


 

Поради важност ще разгледам няколко биологични въпроса със значение за вярата. Няма подробно да разглеждам чужди мнения, само ще представя правилното отношение на вярата.


 

1) Лекарства и ваксини, по въпроса са писал много, но сега само накратко. Ваксините са изключително вредни без никакъв положителен ефект за тялото, съдържат живак и алуминий, които се закачат за тялото и остават там, като причиняват само вреда, защо някои са късметлии и успяват да изхвърлят отровата не е ясно изцяло, но положителен ефект няма никакъв. Лекарствата също са без полезно действие в най-добрият случай само спират усещане за болка или действат като плацебо, никакво положително действие, добре че има солна киселина в стомаха, та разгражда повечето отрови.


 

2) Евтаназия, причиняването на смърт е нехристиянско, само защото човекът се мъчи, но и поддържането на жизнени системи ангажиращи на няколко човека и огромни средства на много места по света е също невъзможно. Така че ако роднините на болния са в състояние да се грижат за него това е правилно. Ако това не по техните възможности здравите не би трябвало да изпитват осъждане за липсата на способност да се грижат за неизлечимо болен.


 

3) Аборт, 100% убийство, все пак извършителите може да не стоят в затвора, а да бъдат по някакъв начин глобявани и санкционирани, като знак за неприемане на това дело.


 

4) Сурогатно майчинство, нормалният план за човешкия живот е родителят да се грижи за децата си, забременяване, с цел да се продаде детето е нехристиянско. Необходими са глоби и санкции както при абортите.


 

5) Донорство на органи, принципно вземането на орган от починал и поставянето му на здрав е в повечето случаи безсмислено и кратковременно решение, но не е нехристиянско. Понеже става на въпрос за много пари и то си огромен бизнес то явно трябва да има някакви правила как да се процедира. Въпросът вече излиза от рамката биологията. Мисля, че може да се прави трансплантация и без съгласие на роднините, но да има някакви правила тогава те да бъдат обезщетени. Хората, които по някаква причина не искат да им взимат органи след смърт трябва да го декларират приживе, да го напишат в завещание или нещо подобно, а лекарите да не се налага да се пазарят с роднини, което е не само грозно и нехристиянско, но и от къде да знаем, че починалият ще иска еди-кой си роднина да вземе пари или да забрани трансплантация. За целта, ако човек има някакви претенции за органите си да ги обоснове приживе, подобно на завещанието за имущество, търговията с трупа не е християнска практика.


 

6) Клониране на животни и хора, с тази дума се напомпва понятието селекция, източват се пари за юридически фокуси, създава се ненужен ореол за продукт, който е чиста технология известна и прилагана от векове. Ще дам само един личен пример, имам познат, който е завършил генетика и това работи в САЩ. По този въпрос обаче мълчи като комунист на разпит, нищо не казва конкретно, философства и увърта. Очевидно не иска да признае истината, защото тя е много по-проста от представяната и това ще му струва работата.


 

7) Противозачатъчни, както всички лекарства са вредни и е по-добре да не се трови човек с тях. Все пак не мога да дам конкретно мнение, но до колкото съм забелязал повечето хора, които ги ползват не са от най-християнски настроените.


 

До колкото виждам само в една точка и тя всъщност не е съществена се разграничавам от православните, но мисля, че така трябва да се дава становище по въпроси за вярата.


 

- - - -


 

Кой измисли зеленият цвят на извънземните и доведе до промяна в името на река Амазонка


Заслугата е на писателя Edgar Rice Burroughs (September 1, 1875 – March 19, 1950), в неговата първа фантастична новела A Princess of Mars (1917), се споменава за зелени на цвят четириръки марсианци. А каубоят Джон Картър попаднал на тази планета се влюбва в човекоподобната местна принцеса Dejah Thoris, която безстрашно следва каубоят в битки със зелените четириръки уроди.

Новелата и нейните продължения бързо добиват популярност. В следвоенния период се популяризира митът за Ел Дорадо и испанецът Francisco de Orellana, който прекосил цялата река сега наричана Амазонка, но в миналото известна като the Orellana river. Митът възникнал много след кръщаването на огромната река има политическа цел, Еквадор и Перу са искали повече територия на изток, а не да бъдат избутани в планините и на крайбрежието. След войната митът за Ел Дорадо бил смесен с мит от Гърция, където също имало безстрашни жени войни и така феминистките дали мистичното гръцко име на реката едва след първата световна.

Миналият месец пуснаха анимация за новелата, а свързването на зелените същества с вечно зеленият регион на реката и жените е несъмнено доказателство за източника на мита за Ел Дорадо, следвоенната политика. След втората световна Еквадор загубва повече от половината си територия, най-голямата загуба на земи от войната.



Тагове:   science,   history,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648084
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив