Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 22:17 - Тайните на несвятата троица на българският окултизъм
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1433 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Тайните на несвятата троица на българският окултизъм


Ще обърна повече внимания на въпроса за идеолозите на окултизма у нас, преди малко осъзнах, че тези хора, дали луди или просто спамъри имат съществено влияние върху много явления и процеси в съвременният свят. Като се почне от образование, култура и изкуство, философия и наука и дори простират пипала до медиите и политиката. За това на тези личности, които създават идеологията на злото ще се проследят старателно. Виждам и важна за нас особеност, от идеолозите или създателите на окултизма най-влиятелни са англо-американските автори, сега няма да ги разглеждам, а латиноамериканци, индийци и други азиатци са само имитатори. Тук на континента имаме двама големи авторитета, Щайнер и Рерих, никой друг автор сред безбожниците и антихристияните не може да се нарече идеолог на окултизма, освен тези двамата. Макар и да са въвели множество заблуди и лъжеучения другите европейски авторитети не са носители на окултна идея, а са предимно философи. Дори и успешни автори с последователи, като грузинецът Гюрджиев и ортакът му Успенски са повече артисти от колкото идеолози. Сред идеолозите от континента след посочените двама се открояват три имена и трите са от България, първите двама са известни и съм дал няколко важни проучвания.

На тези линкове сам писал по-важните неща за най-изтъкнатите окултисти, теософи и антихристи, господата Дънов и Райнов. Поставени са на топ позиция поради големия обем творчество, ударили са го на яко писане, събиране на последователи, тайни и явни, както и връзки с властта предимно у нас и контакти с подобни структури на запад.

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/posledni-zanimaniia-s-rodna-istoriia.385798

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/05/03/roden-bylgarski-niu-eidj.740503

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/09/03/bogomilski-legendi-nikolai-rainov.230017

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/07/08/dumata-moriia-v-bibliiata-teosofiiata-i-srednata-zemia.976916

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/03/31/prokliatieto-na-planinata-rila.316065


Пропуснал съм една важна персона отговаряща на горните критерии, Любомир Лулчев. Самият факт, че той измисля името Любомир и го въвежда в употреба е достатъчен за привличане на вниманието към философията, книгите и дори личността му. Най-изчерпателна информация за третото лице на злото се намира тук в блога.

http://penchoan.blog.bg/drugi/2010/06/15/liubomir-lulchev-neizvestniiat.562084

И в свързаният с блога безплатен вестник.

http://19min.bg/news/8/39472.html

Неговото игнориране не мога да си го обясня, дори дъновистките портали го подценяват и публикуват само откъси на негови творби. На главният дъновистки линк с издания има само едно негово заглавие, между други посредствени автори.

http://petardanov.com/

Едно от доказателствата за окултното му влияние е тиражираният мит за “спасяване” на евреите, любим на езичниците. Дори самият Айхман е включен в тази глупост. Най-важното е, че има голяма вероятност някои от изданията на Рьорих и Блаватская да са негово дело, вероятно той е измислил митовете около Шамбала, а и вероятно и други, което не е малък принос.

В началото на 90-те са издадени само няколко негови заглавия, а и виждам, че публикациите му преди разстрела му не са били много популярни. Добре е да се съберат като информация за разглеждане. Този човек е важен, един от тримата автори на български със смислени идеи в областта на окултизма.

В нета намерих само това, Благословение, Тайните на дворцовия живот. Дневник (1938-1944), Край огнището. Разкази, При спорната гора (Разказ), Думите на Видния Странник Буди-Са, „С Христа" - Повест за народа, “В светлината на Учителя”, Три приказки за млади и стари, „Всемирното Бяло Братство", ПРЕКАТУРЕНАТА КОЛА (Истински случай), Майн-Ру /псевдоним на Лулчев/ Кръстопът, При адепта. /Окултна повест/, "На планината" и др.


Допълнителни открития

Думата Шамбала е съставена от фразата еднаква на български и руски.


Шамбала = Шепот, мадам Блаватская



Подозрения относно личността на Петър Дънов.

Когато се завръща в България след продължителен престой в САЩ, тук не идва същият човек, а английски шпионин, не е същият заминал зад океана, ако въобще има такъв човек, ето и доводи.

До първата световна са отбелязани само няколко негови прояви, като личният му живот и контакти са неясни и съмнителни. През войната “изчезва” интерниран във Варна, което е код за факта, че всъщност никога до тогава не е бил тук, а лице с това име пристига едва след войната или по-точно след ранната капитулация на България, по време на окупацията. Известно е, че когато идва тук е забравил напълно езика, не споменава нищо за миналото си както в САЩ, така и България. Не уточнява защо всичките окултни идеологии са дошли в главата му едва в края на живота му и то на наша почва, как така по време на дългият си престой в САЩ нищо не е написал? Защо въпреки скромният отшелнически живот, никога не проси пари и очевидно финансира хора, които събира и работят за него, не дава никаква информация за произхода на средства, които ползва за популяризиране на учението си. Защо никой в САЩ не споменава да го е познавал докато е бил там като студент по медицина и след това по теология? Защо въпреки забравянето на езика писанията му са доста добре съставени на Български? Най-важният аргумент за конспирация са авторитетите, който ползва в писанията си, в тях няма други източници, всички твърдения са уникални и не може да се сравнят с друго учение като вид и структура. За обикновеният читател особено от България това е някакъв велик плюс, но за мен това издава авторство от академичен и образован ум направляван от комисия с мощен организационен апарат. Заедно имат огромни познания по антична и модерна философия и окултизъм и с общи усилия и познания избягват заимстването от други учения, създавайки уникално българско окултно учение. Основният автор стоящ за творбите на “Учителят” е Георги Радев (12.09.1900–22.07.1940). А не святият синод даващ насоки на учението е най-вече близкият на Дънов Боян Боев (1883 – 1963), както и другите две лица на не святата троица Николай Райнов и лудият Любомир Лулчев, участие са имали и други.

Зад личността Петър Дънов стои английски шпионин, прикриващ се зад публикуването на налудничави глупости. Дори подписът му с инициали P. D. посочва английската фраза Ph D. Особено изгоден за Англия и САЩ е пацифизма му, който обаче не успя да се наложи както виждаме.




Тагове:   science,   history,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646161
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив