Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2012 17:04 - Втора конспирация от Честъртън, произход на думата Евгеника
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Втора конспирация от Честъртън, произход на думата Евгеника


Относно първата конспирация за допълване теологията на Тома Аквински вече имаше постинг. Сега разкривам не по-малко интересна заблуда свързана с Евгениката. Първата публикация на книга с тази дума е именно от Честъртън и то през 1927-ма година. Не е по-рано както има издания с дата 1922. Думата за евгеника е извадена от първото име на Евгени Замятин, чиято знаменита хумористична антиутопия “Ние” е първата, в която се споменава за световно правителство и единна държава, в която личният живот ще е следен непрекъснато, но без камери, а поради стъклените стени на къщите. През 20-те години на миналия век все още не имало камери извън киностудията и ползването им за следене на хората е било немислимо. Самите идеи са разбора се от самото начало на века, но са били свързвани с еволюцията. Честъртън прави тази гениална конспирация, с която успява да нанесе силен удар на антихуманните идеи на атеистите. Самата книга започва и с детайлно описание на понятието Евгеника, без да се дават източници или споменаване на други места, където това понятие е ползвано. Самият Замятин също се подиграва с идеите на Еволюцията, въпреки че не дава представа дали подкрепя християнската социална идея.

Снимка на ментето със задна дата от Англия

http://www.ebay.com/itm/Eugenics-and-other-Evils-G-K-Chesterton-1st-1st-UK-/261130695002?pt=US_Nonfiction_Book&hash=item3ccc9a315a

Първи оригинал от САЩ с коректна дата на публикуване

Dodd, Mead, 1927 - 246 pages, http://downtownbooksonline.com/images/amy2012/0928/0241.JPG

Измислен цитат за произхода на думата относно учен, който си е нямал понятие, че ще го включат в еволюцията и евгениката.

Sir Francis Galton FRS (16 February 1822 – 17 January 1911), He was a pioneer in eugenics, coining the term itself and the phrase "nature versus nurture".

Като заключение няма как да не “простя” тази заблуда от страна на Честъртън, все пак в книгата му достатъчно ясно се споменава, че той е автор, а подмяната на датата на издаването съществено дискредитира атеисто - еволюционните заблуди. Самата дума може да е от 1927-ма, но все пак идеите в нея са от по-рано. Прикриването на книгата на Евгени е може би оправдано поради липса на християнски смисъл, въпреки чудесната критика на тоталитаризма и атеизма.


Тагове:   science,   history,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633636
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив