Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 21:44 - Внимание! Опасност от животните в жилището и други допълнения за открития
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1060 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За развода в Библията


Сега реших да прегледам латинският текст за случаите на развод в Библията, смисълът на Мт.5:32 (libellum repudii), не е да се дава "разводно писмо", а да се обяви публично в общността за желанието за развод и да се поисква съдебно решение, за да се намерят основателни причини. В миналото развода означава, че виновният се изхвърлят от общността, с конфискация на имуществото, третира се като измамник и престъпник. Развод по взаимно съгласие значи, че им бият шута и на двамата. Йесус не разглежда въпроса кога може и кога не да се разведат в този стих, а споменава за отношението на общността към разведените. Тук виждаме типичната католическа доктрина да се разрешава развод, но не и следващ брак. Въпросът, който му е зададен е относно разрешително за втори брак при определени условия. Както и за един друг проблем, от текста наистина не става ясно, но мисля, че под термина “ . . . каквото Бог е съчетал” се има предвид отхвърляне на уредените бракове от родителите при още невръстни младежи.


- - -

Символ на слънце, луна и звезди


Небесните светила могат да се разделят на следните символи за вярата, освен тяхната физична функция. Слънце, образ на самия Бог. Център и източник на всичко в този свят, в някои ползвани символи слънцето се сравнява и с Христос, като форма на приравняване между двамата. Не е съвсем коректно, защото Христос би трябвало да се символизира от материална планета, а не от образа на Бог. В Астрономическо отношение земята може да се сравни с човека, докато луната в никакъв случай не е образ на църквата. Тя е организация със социални функции за духовни въпроси, луната символизира планетата, на която се е родил, умрял и възкръснал Христос, с нейната близост ни се показва именно това дело в миналото. Фазите на луната с тяхното нарастване и спадане се ползват доста неуместно за образи на бременна жена. Според тълкуватели слънцето е. Отец, луната — църква майка, защото свети с отразена светлина от слънцето, а църквата ще роди вярващият или новото създание, за това се казва новолуние. Луната всъщност е символ и на календара и обръщането на времето, с тези добре видими от тук фази на нарастване на полумесеца, пълнолуние и намаляване на полумесеца е показано моето откритие за обръщането на календара, който е кръг, но времето не достига до края, а малко след средата се връща обратно. Звездите са символ на пространството, не са далечни слънца, а само дупки в стените на нашата вселена от, където свети светлината на отвъдното. Сега мисля, че ако има някакви внезапни астрономични чудеса, те ще са не от слънцето или планетите, а от звездите. За останалите планети от слънчевата система и произхода на метеоритите и кометите съм споменавал вече, те са били по някакъв начин в миналото обитавани, като газовите гиганти са служели за светене, а слънцето е било само гравитационен център.


- -

Какво символизира Коледа или празника рождество Христово


По тази тема почти всяка година поствам обяснение за християнския смисъл на празнуването на този семеен празник, но сега намирам и нов много важен факт. Денят 24/25 декември се пада приблизително ден номер 360 от началото на годината, освен това както бях споменал преди това е първият ден след зимното слънцестоене, когато може да се забележи в Европа увеличаване на деня. Което е приблизително три дена след зимното слънцестоене, така се отбелязва чрез астрономическото явление възкресението и непорочното зачатие. В миналото не са отбелязвали денят като рожден ден на Христос, а на този ден са почитали както възкресението, така и зачатието непорочно от Бог, в последствие поради прехвърляне на празника като семеен и детски са въвели терминът рождество христово, или коледа. За коледната елха съм споменавал и преди, измислена от Принц Алберт и децата му като спомен от детството му в региона на река Рейн. Където, за разлика от Англия има повече ясни дни през зимата и могат да се видят звездите в някоя тъмна гора.


- - -

Внимание! Опасност от животните в жилището


Преди малко прочетох за опасността от съжителство с птици и прихващане на болести от това пернатото да живее в жилището на хората. При по-бързо преглеждане на въпроса и за други животни намирам, че освен котките и рибите в аквариум, всички други животни особено птиците, дори и гълъбите на покрива са източник на болести. Всички животни трябва да живеят в отделно помещение от човешкото жилище, дори плъхове не трябва да се въдят в мазето. Даже кучето не трябва да обикаля свободно в двора на къщата, а да бъде връзвано в колибка до оградата и пускано само извън двора.

Котката може свободно да съжителства с човека, ако е културна и послушна и ако собственика може редовно да поддържа нейната хигиена и почиства жилището, така че дори и козината и да не се натрупва. Не са малко случаите, когато котка показва поведение като на човек в хигиенно отношение, ползва човешката тоалетна, не разнася остатъци от храна или я разпилява. Като дори пропъжда натрапници в къщата като плъхове и пернати.

- - -





Гласувай:
2



1. saportok - Понякога животните са и уют, не само ...
09.12.2012 21:51
Понякога животните са и уют,не само проблем!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3635015
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив