Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2013 22:29 - Кой уби Че Гевара и заради кого умря Кенеди
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1966 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.04.2013 23:31


 

Кой уби Че Гевара


Тук можем да видим оригинала на прочутата снимка превърната в културна емблема, вижда се добре някакво яке в стил Флаш Гордън или Майкъл Джексън. Едва сега разбирам, след епизод на Infamous Assassinations, че Че започва революционна дейност едва след като се появява на трибуната на ООН, като така си гарантира дипломатически имунитет, да не го преследват правителствата за убийствата, които възнамерява да започне. След няколко провала в Африка, Че все пак заминава до съседната на родината си Боливия, където се крие в изолирано село, подхвърляйки стотинки на бедните селяни и обещавайки им, ще изпраща младежите им в ГДР. Когато се разбира, че няма да има нито пари нито екскурзия до Европа, селяните застрелват натрапника и извикват армията, която си присвоява заслугата за смъртта му. Великият революционер умира изоставен и предаден въпреки ореола на месия.

Защо и заради кого умря Кенеди

Когато се разгледат множеството теории и факти, често измислени, но и няколко не, около убийството на американския президент Кенеди никъде няма да намерите обяснение за разминаването на два важни елемента в атентата в Хюстън. Първо, не се обяснява защо стрелеца Осуалд, не е натиснал спусъкът в най-подходящия момент, за уцелване на мишената. Той е бил снайперист в морската пехота, и много добре знае, че при стрелба на голямо разстояние трябва да се подходи като заснемане, внимателно да се подбере момента на изстрел. Когато колата с президента се е движела бавно срещу неговата позиция при най-добра видимост не е произведен изстрел, а е стрелял едва когато автомобилът е завил, движел се е странично, закриван от дървета. Другото липсващо обяснение е как се съчетава подготвяния и организиран атентат от местни екстремисти в Далас, след като посещението на Кенеди е било не планувано, обявено няколко дена преди пристигането, без известен и подготвян официално протокол. Почти никой не знае, но Кенеди посещава Тексас не като президент, а като лидер на демократическата партия, с цел да се срещне с местни партийци на разцепената и силно отслабена по това време демократическа партия. Никъде не се споменава, но Тексаските демократи преживяват тежки времена, за първи път в историята Тексас е с губернатор републиканец. Те са шокирани и обезверени, "източняк" дошъл наскоро, обединил групичките крайна десница представящи републиканците до тогава с голямото за щата крило на консервативни демократи е първият републикански губернатор и то избран със смазваща преднина в изборите. Много партийни членове предателски гласуват за противниковата кандидатура, това е харизматична и легендарна фигура George H. W. Bush. Именно с нея е дошъл да се "бори" Кенеди, и заради него той получи този куршум. Всички неясни и странни факти сочат това, местните екстремисти не са щастливи от този “ийстънър" както го наричат, те съзнават, че. Буш-баща им отнема вятъра, той има консервативна идеология, но не е екстремист, а популярен и социален авторитет.

Изпълнен с такава завист Осуалд не стреля в най-подходящия момент, чакал е друг на президента, именно поради небесната воля и стечението на обстоятелствата, преди да се скрие колата от обсега му в най-неподходящия момент, закриван от дървета, той произвежда един фантастичен изстрел. Чудотворно поразяващ нетърсената жертва, изстрела нанася 7(седем!) поражения. На много видео снимки се вижда премятащата се фигура на президента поради рикошета на куршума. Първо напред след поражения отзад и отгоре и след това рязко назад и нагоре след рикошета в предната седалка. След залавянето си Осуалд неслучайно се усмихва на публичните снимки като герой, той самият не вярва какво е направил, напълно случайно.

"Магически куршум" според PBS

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646195
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив