Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2013 22:07 - Символизъм на небето и астрономическите явления
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.07.2013 01:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Символизъм на небето и астрономическите явления


За сега съм намерил 7 белега за символизъм на небесно и астрономически явления. Планетният символизъм за сега е най-слабо разкрит и там са неизвестните, за които ще търся прилики в бъдеще.

1-2) Слънце и Звезди

3) Обиколка на земята около слънцето

4) Лунни фази, новолуние и пълнолуние.

5) Слънчево и лунно затъмнение, The saros

6) Радиоизлъчвания, реликтово лъчение, космическа радиация и гама-лъчение

7) Планети, орбити, въртене, размери, магнитно поле, земетресения и вулкани


1-2) Слънце и звезди.

Слънцето, освен със символизма на Словото Божие, показва и сътворението на нашия свят преди около 400 наши години. Не и сътворението на материята преди около 4200АМ години, наши 1400 години. Звездите не са както се твърди далечни слънца, а са дупки в краищата на нашата вселена, от там се показва светлина от отвъдното.  Не е ясно дали те са създадени при формиране на нашия свят или изобщо са съществували при сътворението на материята. Те фиксират края на света и пространството.

3) Обиколка на земята около слънцето.

Обиколката от приблизително 365/6 дена около слънцето е символ за кръговия календар, както годината се получава от завъртане на земята около слънцето то така и цялото време на света ще се завърти в кръг, за да завърши, където е започнато. Числото 366 = 333 + 33, показва символа на троицата за кръга на времето.

4) Лунни фази, новолуние и пълнолуние..

Нарастването и спадането на полумесеца на луната показва хода на времето в нашия свят. Периодът от 29,530589 дена за новолуние и повторение на цикъла на фазите приблизително 12 броя в година. Числото 12 има много важен символизъм, това е отметка за центъра на календара, годината 2100АМ.

5) Слънчево и лунно затъмнение, The saros.

Слънчевото затъмнение се получава поради съотношението на диаметри и отстояния на луната и слънцето, които са 10:8000, това показа пълния кръг на времето, който трябва да се раздели на 8000 години. Цикълът The saros 6585,3213, като се раздели на 365 и малко се получава приблизително 180.

6) Реликтово лъчение, космическа радиация, радиоизлъчвания и гама-лъчение.

Фоновото или реликтово излъчване на определена честота е явно функционалност на пространството, някаква дейност космоса. Докато радияцията наричана космическа и регистрирана през нощта е просто улавяне от атмосферата и магнитното поле слънчева радиация, това се отнася и за пулсарите, квазерите или както ги наричат. Радиоизлъчванията са просто отражения на радиовълни от йоносферата и повърхността на земята. Гама лъченията също са резултата от разпад на нещо си на земята, не идва от дълбините на космоса.

7) Планети, орбити, въртене, размери.

а) Земята е номер три планета, числото на материята в троицата.

б) Планетите са по размери близки двойки, Като Земята и Венера, Юпитер и Сатурн, Уран и Нептун, това символизира семейството, дори планетите имат нужда от партньор.

в) Множеството комети, астероиди и дупки от тях по планети и по-големи астероиди доказва разрушаване на цяла голяма планета, както и големи промени по-другите.

г) Съществува връзка между номера на планетата от слънцето и осевото отместване. Меркурий - 0,1’ има единица. Венера - 177’ или 178’, в първото число има две седмици, а второто е само на 2 градуса преди 180’. Земята - 23’ има 3. Марс - 25’, което ј от 100. Церера, не само е твърде малка и само бележи орбитата на липсваща планета. Орбиталната деклинация е 10’, два пъти колкото номерът 5. Юпитер - 3’ половината на 6, това е планетата започваща втората група от 5 планети. Сатурн - 27’ има 7. Уран 98’ или 82’ и в двете числа има 8. При Нептун и Плутон връзката е взаимна, поради кръстосването на орбитите. Нептун - 30’ което се състои от 3, кратно на 9, както и 30 е кратно на 10, за известно време става последна планета. Плутон - 120’, което е - 60’, тя също става планета #9 за кратко. Прецесията, която е резултат от осевото отместване няма значение за вярата, както и други показатели.

д) Осевото завъртане съществува само при Венера, Земята, Марс и Церера. Газовите гиганти нямат повърхност и са твърде аморфни, Меркурий няма никакво въртене подобно на Луната, Плутон се върти за 6,3 и нещо си денонощия синхронно с Харон, което за сега не е ясно какво значи. Земята и Марс имат почти еднакво въртене около оста си, което явно показва тяхната обща връзка. Това показва че предишната раса е живяла там. Венера има 243 дена в обратна посока, съдържа цифрите 2, 3 и 4 и е 3 на степен 5. Тоест планетите Венера, Земя, Марс и изгърмялата планета след Марс са били обитавани от Хора.


- - -

Връзка на закона и планетите


Слънцето заедно със 9-те планети обикалящи около него, заедно с Церера и Плутон са символ за 10-те Заповеди. Връзката на планетите със закона е в отличителните особености, които имат.

По-долу ще подредя планетите по номер, правейки връзка между номера им на орбита и номера на заповедта в декалога на Моисей.

#1 Слънцето символизира времето, най-важното нещо в светът ни. Първа заповед, АЗ съм Господ Бог, началото и края, създателят на времето.

#2 Меркурий, особеност, много бърза орбитална скорост, орбитата не е затворен кръг, това символизира пространството. Най-кратката орбита всъщност е безкрайна. Втората заповед е АЗ съм Господ Бог създателят на небето или пространството, първият и последният.

#3 Венера, особеност редки елементи символ на материята. Обратно въртене за 243 дена съдържа числата 2, 3, 4 и 5 номера на планетите, символи на първата петица заповеди или духовни принципи. Трета заповед, АЗ съм Господ Бог създател на материята.

#4 Земята, особеност, съществува жива материя. Първи голям спътник, задачите му са изброени по-горе. Символизира се 4-тата Заповед, Бог е създател на Живота, семейството и спасението.

#5 Марс, особеност, намален размер, 4-те големи вулкани, близката до тях “Вали Маринарис”. 4-те вулкана са образ на изменението на времето един огромен и три по малки в редица показват една наша година равна на 3 АМ години. Голямата долина зад тях е символ на някакъв край. Символизира 5-тата заповед, Истината, праведността и доброто. Пета Заповед е АЗ съм Господ Бог създател на истината, доброто и праведността.

#6 Церера и астероиден пояс, особеност, орбитална деклинация, остатъци от голяма планета. Тя липсва, за да покаже шестата заповед не убивай. 10’ ъгъл на елиптична деклинация е символ на целия Закон от 10 заповеди, който е в основата на истината.

#7 Юпитер символизира 6-тата заповед “не пожелавай зло” и не отмъщавай, неговото червено петно като чели изглежда да е ни гледа лошо като знак стоп за всякакъв живот. Юпитер излъчва силна радияция убийственно силно магнитно поле и смазваща радияция. С четирите големи спътника се показва втория комплект от 5 заповеди

#8 Сатурн е образ на заповедта “не кради” или не се възползвай от чуждо, това е планетата с най-много спътници. Има седем кръгли и множество по-малки, а пръстенът от лед прилича на ограда.

#9 Уран символизира заповедта “не прелюбодействай” или не създавай незаконен съюз, само тук има спътници с близки поредни размери, символ на семейството, както от нормаления вид съюз в който страните са равноправни. Общият брой е 6, но двата по-малки са без “съпруги” и с тях бройката става 8, а има и един съсвсем малък.

#0 Нептун символизира заповедта “не лъжи”, уникалното ретроградно въртене на Тритон е образ на лъжата.

#0 Плутон - Харон е образ на допълнението на последната заповед “не лъжи” или не се учи на неистини, не заемай чуждо място когато собственникът го няма. Уникалното балансирано въртене около обща външна точка на двете тела и пресичането на орбита на друга планета дават едно от най-добрите описания за същността на измамта. Това е понятие стоящо не на място и не е в една плоскост спрямо слънцето, символ на Божието Слово.

Таблицата на закона.

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633820
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив