Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2013 15:06 - Свещената война на нашите предци, защита на вярата им на всяка цена и с всякакви средства
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 708 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2013 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Свещената война на нашите предци, защита на вярата им на всяка цена и с всякакви средства


“Who Controls the past, controls the future. Who controls the present, controls the past.” – George Orwell


На този линк на български намираме статия от известния доктор по богословие, когото критикувах преди известно време за неуместно злепоставяне на вярващи и клевети за миналото. Реших отново да използвам негова статия като повод за демонстриране на огромната опасност от измисляне на история за контролиране на настоящето. На няколко места вече доказвам за опасното ползване на историята в политиката и контролиране на хората. В статията на Д-р В. П. виждаме как измислици за миналото не се изобличават, а дори се ползват за политически цели. В основата на идеята на автора е не в посочване на корена на бурена на лъжеучението, авторитаризъм поставящ едни хора като подчинени на изкуствения имидж на някой друг, просто система за контрол и манипулация. Получава се ситуация, в която християнската вяра се приравнява до авторитарна философия, насаждана от човешки авторитет, а не представяна на хората като най-естественото състояние на човешката личност.

Ето и главните измами, на които вярват всички и ги ползват за заблуди. Първо ние не знаем нищо за света от преди 1800-та година по нашия календар. Не знаем, защото до тогава нищо съществено не се е случвало по света. Хората, освен че са били малко на брой, са живели в християнски общности един мирен и идиличен живот в група на равноправно съществуване. Библията писана на латински е дело на англичани и техни приятели на континента едва през 18-ти век. Всички останали нехристиянски религии и философии започват от края на 19-ти век, като това включва и исляма. Д-р. В. П. ако е искал повече информация за изворите на исляма е трябвало да контактува с възрастни хора от планините на България и Турция, пазещи спомените от миналото си. Не с напушени лигльовци на държавни фондове от Бирмингам, които целуват задника на всеки с пари и власт. Ислямът е учение ползвано от политиците за политическо противопоставяне на Русия през 19-ти век. А понятието за свещена война или джихад е риторика манипулацията. Д-р В. П. дори си позволява неграмотен коментар относно томиската метафизика, където свещената война е алегория преписана от творчеството на Бъниян. Преди малко редактирах и списъкът с Топ 10 на измамите в историята и археологията.

Днешният ден е изключително подходящ за тази тема, защото така наречената “славянска писменост” е теософска измислица на преработена руска азбука от 19-ти век. Една от най-големите заблуди на нашата история. Това не са нови открития, но са необходими констатации за състоянието на вярата днес, поведение на недопустимо отстъпление и неприемливи идеи като теория. Бог да се погрижи за всеки заблуден и най-вече за зблудителите, техните действия са недопустими за вярата на предците ни.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648122
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив