Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2013 22:22 - Топ 10 на измамите в историята и археологията, обновено и допълнено обяснение
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2013 22:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Топ 10 измами и критерии за намиране на ментета в историята и археологията


Класацията ще е не по степен на абсурдност, а според нагла пропаганда, разпространение и способност за заблуда, както и вяра в лъжите дори и от хора смятащи се за вярващи. Повечето въпроси са разгледани и преди това в блога, тук са класифицирани и подредени.

Първо документалните измами

1) Документи написани върху папирус или пергамент, 100% ментета на 19-ти век, ръчно изработваната хартия е с много високо качество. Технологията не е голяма философия, прави се дори и днес поради високото си качество, но е рядкост заради цената.

2) Латински надписи — стенописи по-древни камъни и статуи, само растителни мотиви и геометрични форми са оставяли да красят древните камъни.

3) Йероглифи и стенописи, най-вече в Египет, но и в Индия и другаде.

4) Неевропейски писмености, включително еврейки и арабски приписвани за древни, а реално започнати през 19-ти век.

5) Палимпсести, шифровани текстове и прочее "загадки — патки".

Следващата петица е за археология, но абсолютно всичко от дялани камъни са менте от 19-ти и 20-ти век. За мегалитите от недялани камъни в Европа и Източна Азия не мога да преценя, за сега.

6) Египет. Пирамиди са измишльотина на строителите на суецкия канал, над милион хора и най-модерна техника са участвали в строежа. Изкуствените пещери в долината на царете в горен Египет измама от началото на 20-ти век, заедно със златната мумия на Тут те са английския принос. Дупки и тунели в пирамидите в Гиза и приписването им като гробници са също дело на англичаните от началото на века.

7) Англия. Дяланите камъни на Стоунхендж, поставени около по-малък наистина древен мегалитен кръг, изкопаните тунели в Нюгрейндж, За сега според мен мегалитите , недяланите камъни са наистина правени от предходната раса.

8) Америка. Линиите на платото Наска и други геоглифи започнати преди 100 години, но "откривани" и в наши дни. Пирамидите и календар на маите, както цялостната им култура са започнати от германците, като компенсация за недопускането им в близкия изток. Довършването им става от американците покрай строежа на панамския канал, Мачу Пиччу в Перу е пак тяхно дело като конкуренция на австрийско-германските строежи в Куско и езерото Титикака.

9) Африка, Азия. Тук е ренесансът на колониалната архитектура. Етиопски каменни екзотики, Лалибела, Аксум и др. в Етиопия. Петра в Йордания, Боробудур, храмове в Камбоджа, Бирма и Индия. Китайската стена е правена с руска и японска подкрепа.

0) Средиземноморския регион. Тик имаме католическо — латински строителна инвазия, но подпомагана от Англия и Германия.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649544
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив