Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2013 23:47 - Какво постигна Финландия през ВСВ и каква бе разкрита най-голямата тайна на войната
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Какво постигна Финландия през ВСВ и каква бе разкрита най-голямата тайна на войната


Преди малко гледах филм за отчаяната съпротива на Финландия през зимата на 1939/40 година срещу СССР. беше разгледано и сътрудничеството на местното правителство с Хитлер и вермахта. Не бе дадено обяснение на няколко много интересни въпроса като.

Защо СССР започва настъпление точно през зимата и то през възможно най-студената зима за региона от много време насам? Наистина ли Финландците са се надявали на някакво чудо да ги спаси от огромната червена армия, или са имали по-специални намерения? До колко правителство и армия са се сближили с нацистите и как са реагирали на това приятелите им в Швеция и Англия?

Отговорите на тези въпроси доведоха и до разкриване на истинските взаимоотношения и планове на ефрейтора и Сталин.

Първо от започване на зимната война точно през 1939 — необходимост са имали както финландското демократично правителство, така и Сталин. Сталин тъкмо завършил чистка в армията и разузнаването на СССР, второто е много по-важно от първото и често се пропуска, защото сред комунистите е имало сношения с нацистите в Германия за преразпределяне на света като цяло. Този план е имал един недостатък предвиждало се е да бъде отстранен Сталин физически. Вместо това с активна помощ от Англия самият Сталин отстранява заговорниците на негова територия. В дъното на заговора са стояли даже не армейското командване, а разузнавателните началници имащи много голяма власт, поради множеството червени симпатизанти по цял свят. Това е чудото очаквано и в Хелзинки, а и в Лондон, Англичаните правят най-големия удар срещу червената чума със зимната война, Сталин е представен като злодей пращащ огромна армия да мачка малки и беззащитни народи. Освен това така се смазват пипалата на змея по света, насъскване срещу кафявата чума и бонус загуба на доверие от червените идеалисти. Ето защо и финландците и Сталин лично имат нужда от война. Сталин ангажира оцелелите заговорници в изтощителна, кръвопролитна и безсмислена война, а финландците ангажират местните комуняги във военни действия с техния спонсор и идеолог. Така се отговаря и третия въпрос, Англия и Швеция нямат нищо против от продължаване на войната дори и с помощта на ефрейтора.

Тази политика дава и интересни отговори на много световни въпроси. Единият е, че след като Сталин ликвидира вътрешните заговорници, той също е имал няколко тайни споразумения за помиряване с ефрейтора дори и след започване на войната с Германия и реални намерения да помогне срещу Англия. Сега разбирам и кой е бил главния идеолог зад нападението на Япония срещу САЩ. Японската армия и правителство не са искали намеса в европейската война. Но по някакъв начин ефрейторът е убедил Япония, че ще постигнат мир със Сталин и в последствие заедно с Русия ще помогнат на Япония за войната и със САЩ и Англия, ето защо се стига до атаката над Пърл Харбър и унижението на американската армия. Ефрейторът веднага публично злорадства над американското поражение и обявява война на САЩ, за която се е готвел от месеци преди атаката на Пърл Харбър, Японците даже много закъсняват. Това, което се случва обаче е било непредвидено. Сталин решава да си промени плановете, дали с помощта на Англия не е ясно, но вместо съюз с ефрейтора и японците се обръща към САЩ и Англия и изисква да му бъде оставена източна Европа, дори и източните региони на Германия в замяна на отказ от сепаратистки мир и продължаване на тоталната война до пълна капитулация на Германия, Италия, Япония и съюзниците им.

Без съдействието лично на Сталин Англия и дори САЩ можеха да бъдат прегазени точно като Франция и Полша от обединените сили на нацисти и комунсти.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648787
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив