Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2013 17:31 - Измами в историята и археологията и критерии за намиране на заблудите.
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.07.2013 23:27


Измами в историята и археологията и критерии за намиране на заблудите.


Тук ще са само съкратени обяснения за измамите.

Първо документалните измами. Ние нищо не знаем за света от преди 1800-та година. Преди тази дата е написана само Библията и то в Англия, а всички постройки са били дървени.

1) Документи написани върху папирус или пергамент, 100% ментета почнати от 19-ти век. Ръчно изработваната хартия е с много високо качество за писане и печатане и рисуване, такъв материал е започнала писменост. Технологията не е голяма философия, прави се дори и днес за луксозни цели, но е рядкост заради цената.

2) Латински надписи — стенописи по-древни камъни и статуи, силно политизирана пропаганда, започната от средиземноморието.

3) Йероглифи, стенописи и картинки, комиксите по постройки са добра, но наивна идея да се избутва назад в миналото датировката на строежа.

4) Нелатински писмености, гръцки, еврейки, арабски, китайски и др. приписвани за древни, а реално започнати през 19-ти век.

5) Палимпсести, шифровани текстове и прочее измишльотини са част от интриги на тайни кръгове здраво захапали властта.

Следващата пет измами са за археология, тя се занимава изцяло с артефакти от последните 200 години, всичко построено от камъни е от 19-ти и 20-ти век, дори и мегалитите.

6) Европа. Главните забележителности мегалитите, са естествени камъни премествани или от местни хора поради някаква причина, само понякога окултна или от скучаещи войници копаели крайбрежни отбранителни съоръжения през ВСВ. В Англия и Ирландия са ментета Стоунхендж и Нюгрейндж, поставени около по-малък наистина по-стар мегалитен кръг. Мегалитите в Източна Азия, Япония и Корея са имитация на Европейските, а главния мегалит на България Бегликташ дори е направен в партийна зона по прищявка на партийни велможи от 60-те.

7) Египет. Пирамидите са измишльотина на строителите на суецкия канал, над милион хора и най-модерна техника са участвали в строежа. Те са предимно местно дело, но подпомагани от Франция за угаждане на местните величия. Прави впечатление мястото, където са правени. Кайро не е древен град, но именно там са издигнати най-големите строежи на земята, нагоре по течението на реката също има по-малки пирамиди, но винаги от източната страна на Нил. Това е нещо като напомняне за суецкия канал, не е изцяло местно дело, а и собственост и на Франция. От град Кайро тръгва канал разклонение на Нил, който завива към канала и повдига нивото на водата. Приликата в имената на Khufu и Khedive не е случайна. Изкуствените пещери в долината на царете в горен Египет е измама от началото на 20-ти век, заедно със златната мумия на Тут са английския принос.

8) Америка. Линиите на платото Наска и други геоглифи започнати преди 100 години, и са дело пътни строители в региона събиращи насипен материал. В последствие са измислени и такива фигури с някакъв смисъл. Пирамидите и календар на маите, както цялостната им култура са започнати от германците, като компенсация за недопускането им в близкия изток. Довършването им става от американците покрай строежа на панамския канал. Мачу Пиччу в Перу е пак тяхно дело като конкуренция на австрийско-германските строежи в Куско и езерото Титикака. Към този регион трябва да прибавим и каменните глави на остров Пасха направени през ВСВ от новозеландски и английски военни. Били са снабдени с оборудване за строеж на летище, пристан за военни кораби и вероятно за бункери. Островът наистина е толкова изолиран, че бездействащите работници са използвали машините и експлозивите за строеж за копаене на каменните глави и са ги влачили с тракторите или бронираните машини. За това моаите, както ги наричат са намерени легнали на земята, няма ли са кран за вдигането.

9) Африка, Азия. Тук е ренесансът на колониалната архитектура. Етиопски каменни екзотики, Петра в Йордания, Боробудур, храмове в Камбоджа, Бирма и Индия. Дори и подводните градове на Япония и Индия са измишльотина с колониален привкус. Китайската стена е правена за маркиране на руско-японската зона в региона.

0) Средиземноморския регион. Тук имаме католическо — латински строителна инвазия при започването, но е подпомагана от едноверци и симпатизанти от Англия и Германия. Специалното при нея е започването за даването на “културност” на миналото на католиците в региона. В последствие към края на 19-ти век са се намесили и псевдоучени и политици.

Ето и доказателства за фалшификацията на строежите разглеждайки местата, където няма градежи представяни за древни. Америка, страни като САЩ, Бразилия, Аржентина, Колумбия не са допускали подобна активност на своя територия. По-бедни региони като Перу, Боливия и Юкатан, са позволили измислянето на древни империи за помпане на политически престиж силно подронен от лошата и изостанала икономика. Африка, освен около средиземноморието строежи изобщо на този континент има в Етиопия, марионетното правителство е имало необходимост от “исторически” доказателства за независимост. Останалата част на Африка, както и Австралия са били слабо населени или дори безлюдни през 19-ти век и е нямало как да започнат мащабни строежи. Азия, Тук почти навсякъде има измишльотини приписвани за древни, но все пак има и места, където ги няма. Пример за това е Грузия, сравнена със съседната си Турция, където има градежи или поне основи за всички възможни библейски страни и религии, там такива липсват. Китай също прави впечатление, южните региони имащи собствени управници са свободни от безсмислени градежи, но не и северните, където Русия и Япония са действали съвместно до войната им през 1907-ма. Европа, се отличава със “римските” си руини, но те липсват в изключително важни региони, като околностите на река Рейн, Швейцария, Австрия, Унгария. Това наистина не са латински региони, според тълкувания там живеят варвари, но можем да намерим изобилие от тези мраморни безсмислици в други варварски места, северна Африка, Балканите Турция и Близкия изток.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649434
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив