Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2012 00:32 - Родни теософи, окултисти и революционери
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1977 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.07.2013 19:18


Родни теософи, окултисти и революционери


Покрай псевдонима Блаватски намирам и други теософи свързани с родната история. Бенковски, Раковски, Левски са псевдоними с английското sky накрая, което и ги издава. Основоположници тартори на родната теософия са кланът Златарски, потомци на Никола Попвасилев Златарски (Златарчето). Както виждаме окончанието “ски” срещано в имена от Полша и Чехия идва от теософията и то мадам Алис Бейли - Блаватски. Споменатите “революционери” от априлското въстание са “духовното” крило окултисти участвали в преврата срещу Батенберг през 1886-та. Прочутите патриоти от 1876-та са всъщност псевдоними на окултисти предатели от преврата 10 години по-късно. На сцената на образованието са извадени едва след ПСВ, когато от ужасите на няколкото войни на балканите вече малцина помнят какво се е случвало преди 30 години. Кланът златарСКИ са от бандата на Рерих и компания, но възходът им е едва след ПСВ, не преди това.

Христо Ботев (6 January 1848 – 1 June 1876) е псевдоним посветен не на истински теософ, а идва от по-късна епоха. Преди малко докато разследвах разузнавателната дейност на РККА. Военното разузнаване на Червената армия се натъкнах на име, което съм пропускал, а не е трябвало. Боев Христо (Петашев Христо Боев; в СССР: Петашев Христо Боевич, Русев Федор Иванович; Дымов Христофор Иванович) 25.12.1895-1.10.1968. Военный инженер 2-го ранга РККА (1936). Това е човекът, за когото е измислен псевдонима на поет революционер Христо Ботев, не е дъновистът Боян Боев, както написах по-рано. Истинският автор на произведенията с това име е Христо Радевски, за него уточнения по-натам. Забележете завършекът на името подобно на Златарски. Още първия път трябваше да забележа прекалената политизираност и директните призиви за въоръжена борба. Политически ходове извън арсенала на окултното движение и лидерите му включително и Боян Боев. В биографиите на Ботев и Боев на дъновиста има големи прилики. Радецки е име на измислен чешки генерал, името, на когото завършва със “ски” пак връзка с Блаватски и феновете на теософията Прага. Така с историята за Ботевата чета е показана връзка на родните анархисти и европейските им братя, както и връзката с терористичната политика у нас.

 

Боян Боев (1883 – 1963) е основателят на дъновизма, култът е нещо като родното крило на теософията. Самият Дънов е доведен от него у нас, от контактите му с теософите, поради някаква причина, явно като свръзка със запада, му е пратен този човек, който не е американец, както до сега мислех, а унгарец. Познава се по името Дънов - Дунав, “у”-то е за Унгария. Подозренията за връзка на дъновизма и радикални болшевишки структури все пак остават. Дори да не е имало директни и важни контакти окултните учители и сатанинските революционери са от едната страна на барикадата и дори да се мразят и убиват понякога връзката им е съществена. Фамилията на “Ботеви” от Калофер е прикрито свързване идеологията на посредствения писач Христо Радевски за анархиста Христо Боев както се казва най-малкия брат. Дали има връзка между Боян Боев дъновист и Христо Боев анархиста ще се изследва допълнително.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645797
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив