Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 20:34 - Няколко политически загадки от комунизма и нацизма
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Няколко политически загадки от комунизма и нацизма

Възхода на ефрейтора и нацистите.


Търсенето на конспирации, заговори и тайни на тоталитарните идеологии е в днешни дни е постоянно и безкрайно. 99,99% от публикуваното е или литературно упражнение, или обслужва интересите на някоя партия с популизъм и демагогия. Все пак въпросът за идване на власт на безбожен и кървав режим е важен за християнския мироглед и ще дам кратко описание на намерените от мен наистина скривани тайни. Входът на власт на ефрейтора и партията му са продукт на едно от малкото или вероятно единствено чудо на политиката, в което човек от нищото или дъното се издига на върха на политиката без помощта на произход, роднински връзки, някаква групировка тип мафия или финансиране от банки и други вече взели властта политици. Ефрейторът е единственият диктатор, който успява да яхне вълната на времето си, да привлече около себе си поклонници, някои от тях вече известни само медийно като Гьоринг и вероятно Хесс, но без политическа кариера и съществуващи връзки в политиката и финансите. Ефрейторът просто сърфира върху недоволство и национализъм, превръща се в медийна икона, събира около себе си поклонници, наистина предани на образа му и така реално успява да се качи на върха на политиката без някой да е плащал това или да е бил набутван от определен кръг вече създадени властници. Втората по-малка загадка е, защо нацистите се отнасят толкова “хуманно” с окупираните Дания и Норвегия и дори финансират Финландия не само с оръжие по време на войната. Всички други окупирани страни са директно ограбвани и дори съюзниците на Германия, като България са нагло ограбвани с несправедливи договори налагани с политически и военен натиск. Причината за такова благородство спрямо северните народи е в първата жена на Гьоринг, която е била шведка, умира преди войната, но само заради нея прочутият и съпруг облагодетелства северните съседи на райха дори и за сметка на други части на Европа и дори самата Германия. Хората там са пострадали от местни нацисти повече от колкото от окупаторите.


Тайната на Сталин и Вишински и разшифроване на псевдонимите Ленин, Сталин и Коба.


От безбройните конспирации и заговори за ВОСР и гражданската война, най-интересното е следният факт. Единствената препоръка за членство в РКП(б) дадена от Сталин или Йосиф Висарионович, както са истинските му две имена е за Вишински. Този поляк е единственият живял в Задкавказието познавал Й. В. след ВОСР. изобщо никой друг комунист свързан с Баку, освен Й. В., Вишински и Йоффе, твърденията на Орджоникидзе са измислени. Вишински има много интересно предреволюционно минало, което е много старателно прикривано. Все пак факта, че е меншевик и издал заповед за арестуването на Ленин след пристигането му при преминаване през Германия през 1917-та, не е било скрито. Интересното е, че много бунтовници субсидирани от Германия и приятелите и в САЩ влизат в Русия след Февруари 1917-та, като Троцки, напълно необезпокоявани. Явно доказателство за предателски намерения на много хора от временното правителство след абдикацията царя. Поради някаква грешка все пак за Ленин е дадена заповед за арест и това довежда до включването на Вишински в комунистическата партия едва след смъртта на вожда. Тези факти компрометират цялото минало на Й. В. в Задкавказието и интернирането му в Сибир. Реално той се появява на революционните среди в Москва, когато се намъква в жилището на семейството на бъдещетата си жена Алилуеви. Явно пратен там от Вишински.

Псевдонимите на първите двама революционери може и да имат няколко тълкувания, но със сигурност се прикрива етническият им произход и дореволюционна история. Улянов не е от Сибир, това е измислено, за да се прикрие шпионската му роля, а Йосиф Висарионович е евреин, и вероятно от Украйна. Идеята за грузински произход е да му се намери оправдание за липсата на образование и мургава външност.

Ленин, идва от сигнатура на латински за окултизъм, чиито произход не е много ясен АЕ-нин, руската буква “Л” прилича на латинското “А”. Но може и да значи и кАрЕЛИН, Показва истинският му произход от Карелия не от Урал.

Коба или Куба както са наричали Й. В. другите болшевики може да идва от името на град БАКУ или река Кубань в северозападен Кавказ, известно е, че Й. В. е обичал да стори в Сочи. Джугашвили означа руската фраза “к югу шли”. В последствие е наложен псевдонима СТалин е комбинация на името на естонски град с предлог, за да се замаскира предния псевдоним за пристанищния град на юг. Възможно е да значи и нещо като СесТра АЛИлуевНа, както се е казвала жена му, чрез чието семейство е влязъл в политиката. Най-интересно е измисленото му място на раждане, град Гори, което може да значи или Рига или Горкий, или нещо от Нагорный Кавказ.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3651229
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив