Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2013 23:05 - Как се обяснява Суперфлуидноста при втечнения Хелий
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.08.2013 23:09


Как се обяснява Суперфлуидноста при втечнения Хелий


На долното видео са показани няколко опита с хелий, на които се дава обяснение чрез мамбо-джамбото на теоретичната физика. Обяснението на свойствата на суперфуида течен хелий има само в класическата или истинската физика на “Нютон” или механиката. Обяснението на опита, в който втечнения хелий под определена температура и нормално налягане катери стените на съда въпреки гравитацията, се обяснява в отсъствие на някакви междуатомни сили причинени от ниската температура. Тяхната липса прави атомите или частиците на веществото хелий да не се свързват помежду си и така малките и леки атоми да изпитват много слабо гравитацията. Това означава, че всяка една сила, която им въздейства в случая може да пребори гравитацията, както в опита с катеренето на стените на съд и изтичане по стените му от вън. Имайки предвид, че частите не скачат безразборно в съда, а се катерят само по стените и то в много тънък слой. То е логичен извод, катереното е от стените на прозрачната купичка има някакви сили вероятно статичен заряд, които дърпа леките и свободни хелиеви частици първо нагоре, а след това и навън като лепкава мазнина по домакински съд. Няма нищо мистериозно, квантово или някакво друго философско-теоритично мамбо-джамбо. Така се и обясняват други ефекти, като липса на триене при движение във флуида, проникване през свръхмалки пори не случващо се при по-високи температури. Ефект на “фонтан” и промени в нивата, само поради слабо нагряване със светлина в един участък. Допълнителната енергия просто засилва тези сили в даден участък и така се преборва гравитацията.

Теоретичната физика е не само празна философия, но дори е използвана като политическо оръжие, награда за “обяснението” с квантови приказки на този феномен е дадена на Лев Ландау. Той наистина има заслуги в изграждането на догмите на философията наречена теоретична физика. Поради някакви несигурни за нас причини е харесан и препоръчван от Нилс Бор, вероятно един от малкото съветски философи, който му е допаднал явно поради способността му да измисля теории, които да пасват перфектно на тези на Нилс Бор. Както и поради нескриваната в научни среди критика на режима в Москва и то от позицията на бунтар и “истински” социалист.

Все пак съм благодарен за повсемирното разпространение на заблудата. Такъв елементарен ефект е явно за първи път коректно обяснен от bogoizbrania.


http://www.youtube.com/watch?v=sKOlfR5OcB4

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649101
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив