Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2013 16:44 - Най информативното предаване за готвене и хранене
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Най информативното предаване за готвене и хранене


Can I Eat That?

Learn about the neuroscience of taste, why we cook our food, what makes a Thanksgiving turkey savory, and more. Aired October 31, 2012 on PBS

http://www.pbs.org/wgbh/nova/body/can-i-eat-that.html

Видео не за всички региони, http://video.pbs.org/video/2296861530/

На Ютуб http://www.youtube.com/watch?v=DOYqnO5TZy8

Най-интересното откритие тук е за изчислението на калориите в храната. Храната просто се суши прави на пелет и изгаря. Така храни съдържащи белтъчини ще дадат по-малко калории поради голямото съдържание на сложни вещества като белтъци, в които има азот, фосфор, сяра и подобни. Чистите или почти чистите въглеводороди като въглехидратите ще горят с по-голяма температура. Така се получава, че показанието за калоричност на храната е некоректно. Организмът усвоява белтъците с не по-малко енергия от мазнини и въглехидратите.

- - -





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648702
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив