Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 21:48 - За името София, Цариград и мафията измислила ги и тайните скрити зад имената
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.04.2014 21:51


- - -

За името София, Цариград и мафията измислила ги и тайните скрити зад имената


Днес се празнувало Премъдрост Божия и на този линк намирам обяснение за произхода на името София. Като есе е добро постижение, но като информативност едва се разбира за точния произход. Столицата на РБ носи името на джамията в Истанбул или както са казвали в миналото Цариград. Двете имена са измислени от фанариотската мафия, в която е влизал известният като Княз Александър Стефанов Богориди. Именно тази групировка се налага в избора на място за столица на новата държава, тя избира и името според името на известната джамия, която в миналото явно е построена от предците на мафията като църква, но в последствие е превърната в джамия. Тези хора са наложили и името Цариград известно само по нашите земи.

Намира се и нещо друго интересно, кариерата на изключително важния, но слабо признаван революционер - троцкист Християн Раковски е стартирана от тези господа, те го свързват с тайни групировки във Франция и Германия. Друга интересна натрапена кариера за България и частично за евангелизма е тази на Славейков, силно надценявана персоналност без съществени заслуги в литературата. Централен площад в София носещ това име не случайно е съединен от едната страна с улица Раковска.

Тази мафия има и друга заслуга за България, именно те промоцират предварително обречената Балканска война и предварително планираната Междусъюзническа война с явното намерение да предизвикат етнически чистки на българи и да ощетят България териториално. Именно те подмамват Отоманската империя да обяви война на Русия и в последствие и България и то в момент, когато е вече ясен изхода на войната, загуба от Германия и разпад на Австро-унгария и Отоманската империя. Точно това са очаквали да се случи и тук, Богориди и обкръжението му през 20-ти век са се оказали извън валата и са се надявали на нещо повече чрез политически сътресения.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641638
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив