Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2014 14:56 - Най-брутално наглата измама, която виждам до сега
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Най-брутално наглата измама, която виждам до сега


До скоро мислех, че Чернобил и броя на населението са най-големите и мащабни заблуди на съвременния свят, но ето и една измама с рекордно постижение като наглост и простащина.

http://go.worldbank.org/345EKB2ZJ0

Първият показател екстремна бедност extreme poverty, се определял от броя на хората живеещи с по-малко от $1,25 на ден. По-важното все пак е, че много хора в третият свят в близкото минало са имали ниви, животни, някакви работилници и съществуваха без пари само с размяна на стоки или работят на временна работа и не отчита доходи. С течение на времето все повече хора загубват тези имущества или дребния си бизнес и живеят от някаква мизерно заплащана работа. Тези факти не само не се отчитат, но тези “борци с бедността” всъщност се борят срещу всички с финансова независимост, стремейки се да набутат хората в гета, където или да получават мизерни социални помощи или да се счупват от работа срещу още по-мизерна надница. Дали човек ще получава по $1,26 за ден едва ли е голямо постижение, ако този човек е набутан в някое гето и е изгубил къщата си, нивите и животните си.

В дясната част на таблицата намираме абсурдният показател shared prosperity, този показател се отнасял за някакво имагинерно споделяне на увеличаване на доходите на най-бедните 40%. Под графиката без никакви данни за това как се споделят увеличаващите се доходи се намират следните нищо не значещи данни. Образованието е напълно безсмислен показател, защото днес реално образованите хора са малцина и нивото е много по-ниско отколкото преди 20 години. Следва местожителство, великото благо да напуснеш китното селце на родителите ти и да се набуташ с децата си в мизерно гето е явно велико постижение срещу бедността. Заетостта е обяснена по-горе. От страни има и три примера за илюстрация на “споделения просперитет”, освен пълни простотии друго няма какво да коментирам.





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646465
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив