Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2014 20:42 - Какъв е източникът на заблудите за прабългарите и подобните измислици за велико преселение на народите
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

Какъв е източникът на заблудите за прабългарите и подобните измислици за велико преселение на народите


С изненада намирам, че идеята за измислицата за “велико преселение на народите” и за подобни щуротии за отричане на произхода на европейската раса от централна Европа е с унгарски произход от 19-ти век. В последствие по политически и колониални амбиции са се включили и автори и от други части на континента и света. Едно от потвържденията за зародиша на такава политика е творец популярен у нас на име Геза Фехер, (Fehйr Gйza (Kunszentmiklуs, 1890. augusztus 4. – Budapest, 1955. бprilis 10.) magyar rйgйsz.). През комунизма неговите антируски и антиславянски измислици са определени като фашистки, което си е така, но след падането на берлинската стена се оказва, че има още хляб в такава идея. Забелязва се, че дори и пропагандата на “тракийската” помия. Идея, в която хората на балканите не са дошли нито от изток или запад, а едва ли не са изскочили от дупки в земята подобно на джуджетата от средната земя, не е попречила, а само частично засенчила прабългарската измишльотина. Подобна история има политически цели. В края на 19-ти век с разширяването на границите унгарците се оказват в малцинство в Австро-Унгария. Региони със славянските народи като Чехия и Словения започват индустриално развитие, докато унгарците от плодородните равнини все повече заприличват на дрипави селяни. Като отговор на тази ситуация се започва пропагандата на националистическа политика и история, целяща да ограничи културното и религиозно единство на народите, натрапвайки им измислена и поганска история, бит и култура.

Както бях открил преди, в Библията, книгата Битие, глава 2,  историята на 4-те реки е за главните реки на Европа, Рейн, Рона, Дунав и По. Началото на африканската раса е на територията на Нигерия, на азиатската в Япония. Всички останали региони са населени от емигранти от тези места. Историята на нашия свят започва едва преди 400 години както може да се установи от астрономията и математиката.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646040
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив