Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2014 23:51 - Kак се обяснява продължителният живот на хора в изолирани региони.
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
1



 

 

Kак се обяснява продължителният живот на хора в изолирани региони.


На този линк се намира интересно изследване развечаващо митът за продължителният и здрависловен живот на хората в северен Пакистан или Индия. Нездравословната пропаганда на вегетариянство и окултизъм, приписва на дрипави планинци живеещи в трудно достъпни регион за западни посетители живот като в Шангри-ла.

http://masterok.livejournal.com/2037329.html

Това обаче не е единственният регион, за когото се твърди, че е завладян от здрави и млади столетници. Другите региони също си имат елементарно обяснение за подобен феномен. От цяла източна Азия само остров Окинава е известен със големият си брой столетници. Обяснението тук е в наличието на пенсионери работещи във военната база на САЩ на острова. В Япония няма пенсионна система, само частно осигуряване и местните работници за американската армия или флот си завишават възраста заради пенсията. Друго място на дълголетници е остров Сардиния. Местната мафия може и да не е толкова известна както тази на съседния остров Сицилия, но измамите с възрастта заради пенсия са налице.

Изводът за продължителността на живота е, че само малцина по изключение могат да прехвърлят 100 годишна възраст и със сигурност нямат шанс да са жинени и здрави на тази възраст. Всякаква пропаганда на подмладаяващи чудесии и философия на дълголетие е опаснен окулт и заблуда.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649900
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив