Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2014 22:35 - Какво причинява наклона на оста
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Какво причинява наклона на оста


Ако се напише в търсачката What caused Earth"s axial tilt?, няма да намерим и дума в специализирани статии и сайтове относно важния въпрос за отместването на оста на планетите и последвалата смяната на сезоните. Още на първи позиции ще излязат резултати въобще не свързани с астрономията или ако са по въпроса за намиране на отговор, то са само от любители или дори конспиратори. Така излиза следващия логичен въпрос.

Защо ли професионалните астрономи бягат от въпроса като дявол от тамян?

И отговора е елементарен, въртенето на планетата около оста е 100% подобно на въртенето на пумпала и ако атеиста може да измисли някакво обяснение за осевото въртене, то за осевото изместване, което се е появило след създаването на планетите не може да се намери никакъв логичен отговор, освен някакво гравитационно влияние върху планетата. Подобно на духване или леко докосване на въртящ се пумпал, който продължава да се върти, но се клати в следствие на външната сила. Това е и причината за осевото отместване на планетите, предварително планирано и извършено сили подчинени на разумен план.

Наклона на оста на земята от 23,4’ има смисъл с номерирането на планетата в слънчевата система. След слънцето под номер едно, земята се пада под номер 4.

Други открития по астрономия.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646352
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив